U bent hier

4 dagen gratis ? Klopt, 4 dagen gratis in Gierle

Kempen regio | Lille | Neteland
07.08.2017 - 21.47u
Door: Mark Jaspers

In snel tempo nadert het vierdaags en gratis feestweekend op het dorpsplein in Gierle. Bovendien willen we de 80ste verjaardag van onze meest gekende dorpsgenoot, Louis Neefs, niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

BAL POPULAIRE 2017 – opnieuw 4 dagen gratis:
Vlaanderen en dus ook De Kempen is een zomer lang rijk aan festivals, dorpsfeesten, evenementen allerlei. In die drukke kalender nog een plaatsje vinden en een vierdaags dorpsfeest met een mooi en gevarieerd programma GRATIS aanbieden is niet altijd even makkelijk maar wel de absolute doelstelling voor de vzw AECHT ZALIG.

De formule van de voorbije jaren blijft met op:
- Donderdag: CINE LILLE, de openluchtfilm ism de cultuurdienst van de gemeente LILLE
- Vrijdag: BAL CONCERT, de avond voor de concertganger
- Zaterdag: BAL POPULAIRE, feest, amusement en bal voor alle leeftijden
- Zondag: TERRAS POPULAIRE, luilekkerterras om wat na te keuvelen tijdens een rustig muziekje

PIETER EMBRECHTS MET BAND:
Vorig jaar hadden we al geprobeerd om Pieter te strikken maar toen stond hij in de buurt reeds geprogrammeerd op NA FIR BOLG. Dit jaar zijn we blij dat het toch gelukt is. En dan nog wel in "volle glorie" met de volledige band.
Unieke gelegenheid voor zijn vele fans om hem op vrijdag tijdens BAL CONCERT gratis aan het werk te zien!

BAL POPULAIRE, een uitgebreid aanbod:
Uiteraard springt Barbara Dex met haar orkest in het oog als je het "menu" van zaterdag bekijkt. Maar zaterdag is vooral de dag waarop iedereen iets naar zijn "goesting" kan vinden. Er is vanaf 16u00 reeds een waaier aan kinderanimatie. Op het podium speelt WEZZ vlot meezingende nummers uit diverse genres. Voor de kleinsten is er op het podium een kinderdisco.

Verder boekten we een circusatelier, de zusjes GRIMM met een XL grimestand, bungeespringen, een heel lekkere food truck, straatanimatie en muziek... kortom voor elk wat wils.

Om 21u00 is er dan het optreden van Barbara Dex met haar band.

Afsluiten doen we met TARZAN & GIN, die met hun vibes to conquer the jungle het dorpsplein nog enkele uurtjes onderdompelen in de sfeer van een echt zuiders Bal Populaire.

UITGEVLOGEN GIERLENAREN:
De voorbije weken bleek ook nog maar eens dat BAL POPULAIRE (op zaterdag) de "reünie-dag" bij uitstek is voor uitgevlogen Gierlenaren. Wie zijn oude boezemvriend of vriendin nog eens wil zien, eens goed wil bijkletsen met de oude buren of klasgenoten, of gezinnen waar vele kinderen uitvlogen zijn en die nog eens samen op stap willen; ze verzamelen allemaal op het dorpsplein van Gierle tijdens BAL POPULAIRE.

AECHT ZALIG vzw plant een driedaagse LOUIS NEEFS in december 2017:
De vzw AECHT ZALIG wil in 2017 een drieluik afronden van en over de familie Neefs.
In 2015 was Gunther Neefs centrale gast tijdens Bal Populaire. In 2016 was er een bijzonder concert van Connie Neefs op zondagnamiddag tijdens Terras Populaire.

In 2017 geven we als slot van het drieluik alle aandacht aan de 80ste verjaardag van Louis Neefs.

Dit zal gebeuren tijdens een driedaagse op 21 – 22 -23 december 2017.
Op 21 en 22 december 2017 brengen we: LOUIS NEEFS, WAT EEN LEVEN.
Louis zou tachtig worden en daarom brengen zus Connie Neefs en zijn nichtje Hannelore, samen met acteur Hubert Damen (WITSE) dit muzikaal verhaal.
Bovendien zullen deze muziekavonden plaatsvinden in de parochiekerk van Gierle. Dat deze plaatsvinden in de kerstperiode zal nog zorgen voor een extra dimensie en emotie....
Kaarten zullen verkrijgbaar zijn vanaf einde september. Info volgt later.

HIP HIP LOUIS of LOUIS 80 for Life
De dag na deze twee uitzonderlijke muziekavonden is er dan LOUIS 80 for LIFE.
AECHT ZALIG vzw tekent in de voor de Warmste Week van Studio Brussel. Ze voorzien een gezellige avond aan het standbeeld van Louis Neefs en in De Schuur. Info over welk goed doel(en) er gesteund zullen worden volgt spoedig. Kom in elk geval bij een gezellig vuur uit volle borst meezingen met de vele Louis Neefs klassiekers....

AANKLEDING:
Om al goed tijdig te kunnen starten met de feestelijkheden rond deze 80ste verjaardag zal het dorpsplein tijdens de vierdaagse BAL POPULAIRE getooid worden met enkele uitzonderlijke foto's uit het archief van de familie die bannergroot een mooi plaatsje krijgen op het dorpsplein waar ook het borstbeeld van Louis prijkt.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto