De rechter in Turnhout heeft twee Herentalse 20-ers veroordeeld voor extreem geweld tegen een politie-inspecteur van het drugsteam PZ Neteland in burger vorige zomer. 

Tijdens zaterdagnacht 3 juli hadden de zwaar dronken kompanen op de Herenthoutseweg ter hoogte van het stadion VC Herentals de politieman in burger herkend als lid van het drugsteam PZ Neteland.

Het duo, Lukasz A. (23) en Jordi V. (26) beiden uit Herentals, had die bewuste nacht ook al stevig amok gemaakt in de nabij gelegen beruchte zomerbar Calabria, net naast het VC-stadion.

Een van de daders moet nu effectief voor 4 jaar naar de cel.

'De politieman, die niet in dienst was, wandelde met zijn partner naar huis langs de Herenthoutseweg Herentals', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.

'Op een bepaald moment stapten 2 mannen op hen af en begonnen hen te belagen. Ze herkenden de politieman als lid van het drugteam van PZ Neteland waarna ze op hem begonnen in te slaan. Ook de partner deelde in de klappen, maar hield er lichte verwondingen aan over.

Een politieploeg die in de buurt was, was snel ter plaatse en kon één van de twee verdachten meteen inrekenen. Een ziekenwagen bracht het slachtoffer over naar het AZ Herentals.

De tweede dader werd op zondagochtend in zijn woning opgepakt.

De verdachten hadden dezelfde nacht nog andere mensen aangevallen nadat ze uit de zomerbar Calabria aan VC Herentals gezet werden wegens wangedrag.  De verdachten, 2 twintigers uit Herentals, zijn geen onbekenden voor het gerecht.'

'De rechter neemt de feiten zeer ernstig : 4 jaar cel'

'Het parket nam de feiten zeer ernstig. Geweld tegen leden van de politie moet zwaar bestraft worden,' reageerden waarnemend korpschef Dirk Van Peer en burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).  'We drongen bij de rechtbank aan op een zeer duidelijk signaal dat geweld tegen politieambtenaren omwille van de uitoefening van hun functie niet getolereerd wordt

Tot vandaag ondervindt onze inspecteur nog altijd hinder van deze gewelddadige agressie.

De politie moet in alle vrijheid haar werk kunnen doen zonder dat haar leden ten prooi vallen aan represailles door criminelen. Het feit dat de man werd aangepakt in zijn vrije tijd en in bijzijn van zijn partner, maakt de zaak nog erger.'

Eén van de daders, Lukasz A., moet nu effectief 4 jaar naar de cel, omdat hij nog beticht werd van extreem geweld op z'n partner.  De andere verdachte, Jordi V., krijgt een celstraf van 30 maanden, waarvan 20 maanden met probatie-uitstel, en een geldboete van €1.600.'  (pol)  Foto Nnieuws.