De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Hans W. (52) uit Lille veroordeeld tot vier jaar cel en 88.000 euro boete. Hij had een Venezolaanse vrouw in de prostitutie gedwongen en verhuurde ook kamers aan andere Zuid-Amerikaanse sekswerkers.

Een bedrag van 96.540 euro werd verbeurd verklaard.

Hans W. huurde twee appartementen in Lille en Heist-op-den-Berg en verhuurde de kamers verder aan een tiental prostituees. Hij regelde voor bijna al die vrouwen ook klanten via een sekssite. Zijn nichtje Laresa K. (26) hielp hem daarbij. Zij werd veroordeeld tot twee jaar cel en 36.000 euro boete.

De feiten waren aan het licht gekomen, nadat een Venezolaanse vrouw op 24 april 2019 aangifte had gedaan. Ze vertelde de politie dat ze een drietal weken eerder door Hans W. naar België was gehaald. Hij had haar een goed betaalde job als barmeisje in een discotheek beloofd.

Na aankomst had hij haar naar het appartement in Heist-op-den-Berg gebracht. Daar bleek dat ze zich moest prostitueren om een schuld van 3.000 euro af te betalen. Hans W. regelde haar afspraken en eiste al haar geld op.

Toen hij vernam dat ze plannen had om te ontsnappen, had hij haar geslagen en met een stroomstoottoestel bewerkt. Hij pakte haar paspoort af en dreigde ermee haar te vermoorden als ze weg ging. De vrouw kon uiteindelijk toch ontsnappen toen Hans W. in een moment van onoplettendheid de deur had open gelaten.

Hans W. beweerde niets van prostitutie af te weten. Hij had de Venezolaanse laten overkomen om een relatie mee te beginnen. Toen ze ruzie kregen, had ze uit wraak klacht ingediend.

Dat hij kamers verhuurde aan prostituees ontkende hij. Die dames kwamen naar zijn appartement om te 'chillen', terwijl hij ging werken. Hij had geen idee wat ze er uitspookten. Hoe hij als interimarbeider op één jaar tijd dan 96.540 euro cash had verdiend, kon hij niet verklaren.

De rechtbank vond zijn uitleg ongeloofwaardig en oordeelde dat alle feiten bewezen waren. Hans W. moet de Venezolaanse vrouw een schadevergoeding van 3.850 euro betalen.  (belga) foto Takemota J./Nnieuws