U bent hier

4 jaar cel voor uitbater growshop in Gierle

Kempen regio | Lille
20.06.2018 - 11.15u
Door: Herman Gezelle

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een twintiger uit Antwerpen tot 4 jaar cel veroordeeld voor inbreuken op de drugswetgeving. Eén jaar van die celstraf is met uitstel uitgesproken. Hij moet ook een boete van 12.000 euro betalen.

De man baatte van mei 2014 tot oktober 2015 een growshop uit in Gierle. Hij had daarvoor een officiële firma opgericht, inclusief BTW-nummer. Met Klima Supplies verkocht de twintiger materialen die nodig zijn voor de opbouw van zowel kleine als grote cannabisplantages.

De man runde ook zelf een plantage van ruim 450 planten in een loods in Beerse. De man verklaarde tijdens het onderzoek dat hij niet wist dat een growshop illegaal is in ons land.

Samen met de twintiger stonden ook twee werknemers, zijn moeder en zijn toenmalige vriendin mee terecht. De twee werknemers zijn beiden tot 2 jaar cel veroordeeld, waarvan 1 jaar met uitstel.

De moeder van de twintiger krijgt 12 maanden met uitstel, zijn ex-vriendin een opschorting van straf. Een geschat vermogensvoordeel van ruim 70.000 euro van de twintiger wordt verbeurd verklaard. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto