U bent hier

4 mannen die naar politie spuwden blijven in de cel

Kempen regio | Provincie Antwerpen
31.03.2020 - 20.29u
Door: Mark Jaspers

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van vier mannen die vorige week gespuwd hadden naar politiemensen en naar burgers. Twee van hen hadden ook geroepen dat ze besmet waren met het coronavirus.

Het parket vindt dergelijk gedrag ontoelaatbaar en treedt er streng tegen op.

Een politiepatrouille passeerde vorige week woensdag een 43-jarige man aan een tramhalte op de Herentalsebaan in Deurne. De veertiger beeldde met zijn handen een pistool uit en deed alsof hij naar de agenten schoot, terwijl hij 'pang, pang, pang' riep.

Toen de agenten zijn identiteit wilden controleren, werd hij weerspannig. Hij begon over het coronavirus en weigerde zijn identiteit te geven. De politie kon de veertiger met veel moeite in de boeien slaan en in de combi zetten. Hij bleef agressief, stampte en spuwde ook bewust tweemaal naar de inspecteurs.

Een dag later deden er zich opnieuw drie spuwincidenten voor. De politie wilde aan de Oelegemsesteenweg in Wommelgem een auto controleren met vier inzittenden, wat volgens de coronarichtlijnen niet is toegelaten.

Een 44-jarige passagier reageerde meteen agressief: hij beledigde de inspecteurs, spuwde naar hen en riep dat hij besmet was met het coronavirus. De man werd opgesloten in een cel, maar bleef zich weerspannig gedragen en spuwde nog in het oor van een inspecteur.

Ook bij de controle van een auto aan de Schijnpoortweg in Antwerpen na enkele verkeersinbreuken gedroeg de 38-jarige bestuurder zich meteen vijandig. Hij spuwde in het gezicht van een inspecteur en beweerde besmet te zijn met het coronavirus.

Het derde incident gebeurde op een bus van De Lijn in Antwerpen. Een dronken man van 26 had tijdens de rit naar andere reizigers gespuwd. Hij dreigde er ook mee om naar de opgeroepen controleurs te spuwen.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens de coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers.

De vier mannen riskeren celstraffen van drie maanden tot twee jaar en boetes van 400 tot 2.400 euro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto