Sportscholen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Zeker in de grotere steden.

Ben je op zoek naar een fitness in Antwerpen? Deze mooie stad beschikt over een zeer ruim aanbod. We weten allemaal dat bewegen gezond is. Maar waarom kiezen we massaal voor een abonnement bij de sportschool als je ook heel goed zelf meer aan bewegen zou kunnen doen? Hier zijn 4 redenen om vandaag nog een proefabonnement bij jouw favoriete sportschool af te sluiten!

1. Spreekwoordelijke stok achter de deur

Hoewel we allemaal weten hoe belangrijk voldoende bewegen is, schiet dit er toch nog regelmatig bij in. Druk met de kinderen, druk met het huishouden, druk met het werk, genieten van een hapje en drankje met familie en vrienden of gewoon lekker rusten in de zetel.

Na een drukke dag heb je simpelweg niet altijd zin om ook nog een uurtje te gaan wandelen, fietsen of op een andere manier in beweging te komen. Een abonnement op een sportschool zorgt voor een spreekwoordelijke stok achter de deur. Je betaalt iedere maand een vast bedrag, waardoor je je wel genoodzaakt voelt om toch te gaan.

En stiekem merk je toch dat als je er eenmaal bent, dit ook wel voor heel veel voldoening zorgt. Een fijn gevoel en lekker werken aan je lichaam. Eén van de belangrijkste redenen om toch voor een abonnement op de sportschool te kiezen.

2. Om er (nóg) beter uit te zien

Wanneer je schoorvoetend toegeeft dat je je toch maar gaat aansluiten bij een sportschool, denken de meeste mensen toch al gauw dat je niet tevreden bent met hoe je er op dat moment uitziet. Hoewel een sportschool inderdaad kan helpen om je lichaam net wat meer te tonen, hoeft dat zeker niet te betekenen dat je er nu minder goed uitziet. Misschien ben je juist al heel tevreden over je lichaam, maar wil je simpelweg wat krachtiger worden en meer conditie krijgen.

Toch gaan deze dingen vaak hand in hand. Wanneer je effectief meer sport en veel aan je conditie doet, dan zal dit uiteindelijk ook effect hebben op hoe je lichaam eruit ziet. Stiekem alleen maar een heel mooi bijkomend voordeel.

3. Productiviteit verhogen

Wist je dat sporten niet alleen van invloed is op je lichamelijke gezondheid? Ook voor de mentale gezondheid levert dit enorm veel voordelen op. Zo kun je door te sporten eenvoudig de productiviteit op het werk of tijdens een studie verhogen.

Tijdens het sporten zet je je brein letterlijk aan. Hierdoor ben je in staat om helderder te denken, je beter te concentreren én beschik je over een veel beter geheugen. Door iedere ochtend met een kleine work out te starten, zal je al snel verschil merken.
Wist je dat je als je regelmatig de sportschool bezoekt zelfs meer dan 20% productiever bent dan iemand die helemaal niet sport? Zeg maar hallo tegen die promotie of die goede cijfers!

4. Een fijn gevoel

Ken je dat? Je hebt helemaal geen zin om te sporten en ligt veel liever op bed. Wanneer je dan tóch besluit te gaan, voel je je na afloop eigenlijk een stuk frisser. Zelfs als je hier enorm vermoeid naar toe ging. Dit komt doordat je tijdens het sporten het gelukshormoon endorfine aanmaakt. Hierdoor voel je je veel fijner en energieker dan wanneer je je brein uitschakelt door op bed te gaan liggen.
Zit je dus niet lekker in je vel, ben je depressief of gewoon enorm vermoeid? Dan doet een bezoekje aan de sportschool vast wonderen!'