De dienst buitenschoolse kinderopvang biedt vanaf de krokusvakantie 40 extra opvangplaatsen aan tijdens elke schoolvakantie. Hierdoor bieden we meer kinderen een plaats aan in de opvang tijdens de vakantieperiodes. Omdat het welzijn van de kinderen onze grootste bekommernis is, kiezen we ervoor om de jongste kinderen op te vangen in kinderclub Windekind in Achterbos. Voor kinderen vanaf vier jaar blijft de opvang in 't Krekeltje.

Afgelopen zomer richtte de dienst buitenschoolse kinderopvang al extra opvangplaatsen in. Dit leidde tot een grote instroom van heel jonge kinderen. Om de kinderen op te vangen in een veilige en beschermde omgeving waarin ze zich thuis voelen, kiezen we toekomstgericht voor een aparte opvanglocatie voor de allerkleinsten. Bovendien biedt de opvang op een bijkomende locatie extra capaciteit waardoor we meer kinderen een plaatsje kunnen aanbieden tijdens de schoolvakanties. Het aanwerven van extra medewerkers is noodzakelijk om deze opvang te voorzien.

Extra locatie voor opvang jonge kinderen

De infrastructuur van kinderclub 't Krekeltje en het aanpalende verkeerspark, voldoen niet aan de normen voor het opvangen van erg jonge kinderen. Daarom kiezen we ervoor om kinderen van 2,5 tot 3 jaar op te vangen in de gebouwen van Windekind in Achterbos. Voor de vierjarigen kiezen de ouders naar welke opvangplaats hun voorkeur uitgaat. Zij zijn op beide locaties welkom.

Veiligheid en welzijn kinderen op de eerste plaats

Het welzijn van de kinderen krijgt onze grootste prioriteit, vandaar de keuze voor een aparte opvangplaats voor de jongste kinderen. Zo krijgen ze de kans om te wennen aan de kleinschalige opvang in Windekind in Achterbos om nadien de overstap te maken naar kinderclub 't Krekeltje. Bovendien voldoet het Windekind volledig aan de eisen voor de opvang van deze leeftijdscategorie.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 05 31, bkomol@gemeentemol.be