Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

40 Herentalse gidsen en scouts naar SaeManGeum, Zuid-Korea voor 4-jaarlijkse World Scout Jamboree

Jamboree

In juli 2023 vertrekken vanuit Herentals 40 gidsen en scouts richting SaeManGeum, Zuid-Korea voor de vierjaarlijkse World Scout Jamboree.

Samen met zowat 50.000 scouts en gidsen (vanuit 160 landen!) komen ze samen op een reusachtig, internationaal scoutskamp. Bedoeling van dit event is om culturele en sociale banden uit te wisselen, nieuwe vriendschappen aan te gaan en ongekende avonturen te beleven.

De 40 scouts en gidsen Herentals hebben daarom samen met hun ouders heel wat activiteiten opgezet om de nodige fondsen te verzamelen. Onze scouts en gidsen dragen immers niet enkel hun eigen reiskosten, maar leggen uit solidariteit ook bij voor deelnemers uit minder gegoede landen.

Van de vier grote initiatieven die de Herentalse scouts- en gidsengroepen organiseren, was de eerste alvast een voltreffer. In de ‘Kapel’ in Herentals werd zaterdag een fuif voor volwassenen georganiseerd ten voordele van Jamboree Herentals.

Pieter Soetewey, coördinator van het event: “De volwassenenfuif ‘Daanse en Sjaanse’ was een groot succes. Het leek alsof onze generatie -ouders van de gidsen en scouts- nog eens echt nood had aan een goede fuif zoals we die in onze jonge tijd meemaakten. We hebben deze fuif niet aangekondigd als een volwassenenfuif, maar als een fuif voor ‘jongeren met ervaring’, zoals we ons zelf graag noemen.”

In de volgende maanden zullen de scouts en gidsen nog andere initiatieven ontplooien, zoals een grote ontbijtverdeling in januari, ‘Happen en Stappen’ op 23 april en een jongerenfuif op 28 april. Daarnaast zal je onze scouts en gidsen doorheen de volgende maanden nog met tal van andere kleinere initiatieven zien rondgaan in Herentals en omstreken, gaande van een wafel- tot een stripboek en wijnverkoop. Weet dat het allemaal voor een nobel doel is.'

Scouts naar Jamboree 2023 Zuid-Korea

Scouts naar Jamboree 2023 Zuid-Korea

Jamboree

Deel dit artikel