Ne Flierefluiter werd 40 jaar. Vanmorgen volgde de feestelijke lancering van de Super Tripel in het gemeentehuis van Westerlo.

'Op 14 mei 1982 werd in het boswachtershuis in Westerlo voor het eerst Ne Flierefluiter gedronken', zegt protagonist Peter Vissers.

'Ne Flierefluiter was één van de eerste Kempense streekbieren. In 1984 raakte het streekbier nationaal bekend toen koning Boudewijn, op bezoek in Westerlo, in de pers verscheen met Ne Flierefluiter in de hand.

"We hebben toen nogal iets in gang gezet.  Ondertussen zijn er honderden streekbieren bijgekomen. In de voorbije veertig jaar is Ne Flierefluiter goed ingeburgerd in de Kempen."
In 2000 brouwde brouwerij Fisser voor het eerst een Westelse Tripel. Eigenlijk zou het een éénmalig millenniumbrouwsel worden.

"Omdat deze tripel zo in de smaak viel brachten we in 2003 de Westelse Tripel op de markt in een 33cl fles.
In 2012, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het kasteel van Gravin Jeanne de Merode, nu beter bekend als het gemeentehuis van Westerlo, brouwden we een donkere Flierefluiter genaamd Eeuwling.

Door de opkomst van vele andere biersoorten konden ook wij niet anders dan ons assortiment opnieuw uit te breiden. In 2016 kwam er een derde Flierefluiter bij, genaamd Hop! Hop! Hoera!"

Met het veertigjarig jubileum van Ne Flierefluiter in gedachten speelde brouwerij Fisser met het idee om een super tripel te brouwen. Die plannen kregen vorm en nu vrijdag wordt de vierde telg van de Flierefluiter voorgesteld aan de pers. "Onze Super Tripel is een whisky infused & oaked bier gebaseerd op onze Westelse tripel", besluit Peter Vissers.

Ne Flierefluiter is verkrijgbaar bij de betere bierhandel.