Het openbaar ministerie (OM) heeft 40 maanden cel gevorderd voor Slavisa S. uit Wilrijk. De 37-jarige man wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor 10 woninginbraken in Zoersel, Brecht, Brasschaat en Grobbendonk.

Bij de inbraken werd steeds hetzelfde systeem gebruikt: de dader drong de woningen binnen door een raam in te gooien of te forceren.

De dader had zich aan de glasscherven gesneden en het aangetroffen bloed was van de beklaagde. De gestolen auto werd 10 dagen later in Malle teruggevonden en sporenonderzoek op de versnellingspook leidde eveneens naar Slavisa S.

In de nacht van 21 op 22 oktober 2010 vonden zes woninginbraken in Brasschaat plaats. Bij vier van de feiten werd een aanzienlijke buit gemaakt, die bestond uit juwelen en computers.

Op 13 november 2011 was er een inbraakpoging in Grobbendonk. Een alerte buurman joeg de dader op de vlucht. Op een achtergelaten hoofddeksel werd DNA van Slavisa S. aangetroffen.

De beklaagde bekende de inbraken waar zijn DNA werd aangetroffen en betwistte de rest. Volgens zijn advocaat is de gebruikte werkwijze niet uniek en dus geen bewijs van zijn schuld. Hij pleitte voor een straf met uitstel.

Vonnis op 11 oktober. (b)