Kwaliteitscontrole maakt Kempens fietsknooppuntennetwerk fijnmaziger, comfortabeler en veiliger. Eind 2013 gaf provincie Antwerpen het fietsknooppuntennetwerk in de Antwerpse Kempen een grondige controlebeurt. 40 extra knooppunten, 140 kilometer nieuwe fietstrajecten en vlotte verbindingen met o.a. stadscentra maken het netwerk fijnmaziger, comfortabeler en veiliger. De gloednieuwe fietskaart Antwerpse Kempen geeft een overzicht van het vernieuwde netwerk. In totaal goed voor 2000 kilometer fietsplezier. In 2001 doken de eerste groen-witte borden met nummers op in de Antwerpse Kempen. Intussen telt het populaire fietsknooppuntennetwerk ruim 2000 kilometer fietsroutes.

De provincie Antwerpen voerde onlangs een grondige kwaliteitscontrole uit.

Die resulteert onder meer in 40 extra knooppunten, 140 kilometer nieuwe fietstrajecten en betere verbindingen met stadscentra.

Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: “Het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen is al jaren een echt succesproduct. Dat betekent natuurlijk niet dat we op onze lauweren rusten. Dankzij deze grootschalige kwaliteitscontrole is ons netwerk anno 2014 uitgebreider maar ook kwaliteitsvoller. Concreet betekent dat nog meer variatie, comfort en veiliger fietsplezier.”

De ingrijpendste wijzigingen situeren zich in de regio Turnhout/Baarle, niet toevallig het oudste deel van het netwerk. Fietsers vinden een overzicht van alle aanpassingen op www.routedokter.be en lezen de laatste nieuwtjes op de Facebookpagina van Antwerpen Fietsprovincie. Op het terrein verduidelijken opvallende oranje borden de gewijzigde situatie. Gloednieuwe fietskaart De nieuwe fietskaart Antwerpse Kempen geeft een up-to-date overzicht van alle knooppunten en trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

De provincie koos voor één handige recto verso kaart. Ze is scheurvrij en waterbestendig. Bij elke kaart zit bovendien een fijn extraatje: één maand gratis VAB-fietsbijstand voor het hele gezin.

De fietskaart Antwerpse Kempen kost 9,95 euro. Ze is te koop bij de toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen. Online bestellen kan op www.antwerpsekempen.be