Deze week studeren aan Thomas More bijna 4.000 studenten af. Met een diploma van een professionele bachelor op zak, hebben zij veel kans om snel werk te vinden. “Professionele bachelors maken nog steeds de beste aansluiting met de arbeidsmarkt”, lezen we in “Zet je talenten aan het werk”, een pas verschenen studie van de VDAB over werkzoekende schoolverlaters.

Dat is ook goed nieuws voor de ongeveer 6.000 nieuwe studenten, die de hogeschool voor het academiejaar 2014/2015 verwacht. Nu zaterdag 28 juni kunnen zij van 10 tot 13 uur op alle campussen van Thomas More terecht voor informatie en voor inschrijvingen.

4.000 diploma’s

Deze week reikt Thomas More een diploma uit aan bijna 4.000 studenten: 550 in Antwerpen, 2.030 in de Kempen en 1.400 in Mechelen. Voor de overgrote meerderheid van de studenten gaat het om hun eerste diploma van een driejarige professionele bacheloropleiding. Een aantal studenten heeft met succes een bachelor-na-bachelor-opleiding of een postgraduaat achter de rug en steekt een tweede diploma op zak.

Aan het werk met hun talenten…

Met een diploma van een professionele bacheloropleiding hebben deze jongeren een stevige troef in handen om snel een job te vinden. “Professionele bachelors maken nog steeds de beste aansluiting met de arbeidsmarkt. Op een paar uitzonderingen na kan je eigenlijk alleen goede keuzes maken in dit studieniveau”. Dat is te lezen in “Zet je talenten aan het werk”, een pas verschenen studie van de VDAB over werkzoekende schoolverlaters.

Uit de cijfers blijkt dat schoolverlaters ondanks de crisis nog steeds kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Uiteraard zijn er meer en betere kansen naargelang de gemaakte studiekeuze. In het rapport lees je welke studierichtingen quasi jobzekerheid bieden en welke opleidingen veel minder arbeidsmarktgericht zijn. Een diploma behalen blijft het allerbelangrijkste. Wie zonder kwalificatie op de arbeidsmarkt komt, gaat een onzekere toekomst tegemoet.

…en met de hulp van Thomas More

De hogeschool wil haar studenten een handje helpen bij het zoeken naar een job en heeft daarom een Thomas More-jobsite gelanceerd. “werkenvia.thomasmore.be” wil een matchmaker zijn tussen bedrijven en organisaties met vacatures en de studenten en alumni. Bedrijven en organisaties kunnen op http://werkenvia.thomasmore.be zelf en gratis hun vacatures ingeven. Sinds de jobsite begin maart gelanceerd werd, hebben al 360 bedrijven zich geregistreerd en werden er al bijna 500 jobaanbiedingen gepost. De jobsite kan trouwens door iedereen geraadpleegd worden.

6.000 nieuwe studenten

Voor het academiejaar 2014/2015 verwacht Thomas More ongeveer 6.000 nieuwe studenten. Voor wie op de drempel van het hoger onderwijs staat, is het heel belangrijk om de juiste studiekeuze te maken. Aan informatie geen gebrek, maar een goed gesprek met docenten die dagelijks de opleiding vormgeven, mag zeker niet ontbreken. Nu zaterdag 28 juni kunnen kandidaat-studenten tussen 10 en 13 uur op alle campussen van Thomas More terecht voor een infodag. En aangezien ze hun diploma secundair onderwijs ondertussen op zak hebben, kunnen ze zich ook direct inschrijven.

  • Zaterdag 28 juni, 10 tot 13 u., infodag op alle campussen van Thomas More