De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum bestaat 40 jaar. Op zondag 4 maart organiseren ze hun 40e Dans- & turnshow. Het thema lag met hun rijke geschiedenis voor de hand met 'The good old days'.

Kinderen die in de beginjaren kwamen turnen of dansen, brachten als ze ouders werden hun kinderen naar de club en brengen vandaag al hun kleinkinderen naar de les. In de voorbije 40 jaar is Corpus Sanum sterk geëvolueerd en ook de gymnastieksport en het aanbod van de club is uiteraard ingrijpend veranderd.
 
Een kijkje in het programma leert ons dat alle 500 leden en groepen van de club zullen deelnemen. Het openingsnummer is dit jaar gereserveerd voor de G-gymgroep, die voor de gelegenheid in een nieuw out-fit zitten. Corpus Sanum is een sociale club en deze groep is speciaal voor personen met een beperking.

40 jaar geleden was Corpus Sanum de eerste vereniging in Herentals die danslessen aanbood en vandaag doen ze dat nog. In de beginjaren was dat het toen populaire jazzdans en dat is nu geëvolueerd naar moderne hiphop. Alle dansgroepen komen aan bod van beginners tot hoogstaand en competitief. De kleutergroepen van Herentals en Morkhoven brengen elk hun eigen nummer en zijn met veel in aantal. Voor de recreatiegroepen is de Dans- & Turnshow één van de hoogtepunten van het seizoen.

Zij hebben lang geoefend om een zo mooi mogelijk nummer te brengen. De wedstrijdploegen zitten midden een drukke competitieperiode. Elke groep brengt zijn wedstrijdoefening of sprongen. Voor de pauze is dat de Tumbling en keurploeg jongens. Na de pauze dan de Trampolineploegen en keurploeg meisjes. Het laatste nummer voor de pauze wordt gebracht door de RG-demoploeg die vorig jaar deelnam aan de Wereldgymnaestrada in Lausanne. De show wordt afgesloten met het traditioneel slotnummer.
 
De 40e Dans- & Turnshow gaat door in het BLOSO sportcentrum Herentals en begint stipt om 14u. De deuren worden geopend om 13u - kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij de lesgevers van de club.

De inkom bedraagt 8,00 euro (in voorverkoop 6,00 euro) en 60 of personen met een beperking (en leden VGL) betalen 4,00 euro aan de kassa. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Voor een namiddag spektakel en veel kijkplezier is er maar één goede raad: kom op tijd naar BLOSO.
 
 
Foto's:  sfeerbeelden show 2011 /N.