Om de 40e verjaardag van de werking van de Herentalse Natuurgidsen te vieren, organiseert De Brink op 27 augustus een retro-evenement : Keltenfeest, Oude Belgen op de Heuvelrug.

'Met dit feest willen de gidsenwerking op ons domein, die al 40 jaar zorgt dat kinderen en jongeren een fijne en leerzame tijd tijdens hun bosklassen op de Brink beleven, in de verf en in de bloemetjes zetten', zegt Jeroen Pauwels, resident van De Brink.

'Dit feest is niet alleen een feest voor maar ook door onze Natuurgidsen. Zo zullen zij in de namiddag een brede waaier aan activiteiten voorzien om kinderen en jongeren een onvergetelijke namiddag te bezorgen in het thema van de Kelten. Zo kunnen wij ons nieuwste educatieve aanbod rond de Kelten nog eens extra in de verf zetten.

Dankzij de ondersteuning van Heirweg, een vereniging die onze rijke geschiedenis levend houdt, kunnen wij maar liefst 14 verschillende activiteiten aanbieden aan de jeugd en al wie zin heeft om mee te doen.

Zo is er onder meer weven, wol kleuren, potjes maken in klei, brood maken, vuur maken, vertellingen, sieraden maken, wapenschilden knutselen, boogschieten, speerwerpen en demonstraties van onder meer weven, wapens, en een smidse,...

Deze activiteiten vinden plaats tussen 14u en 18u. U kan deelnemen aan de activiteiten door een activiteitenkaart aan te kopen aan de kassa. Voor €5 kunnen de kinderen zelf 10 activiteiten uitkiezen naargelang hun interesses. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk. Tussen 18u en 20u blijven er nog enkele activiteiten doorlopen zodat er voldoende randanimatie is voor de kinderen tijdens het feestmaal.

Vanaf 14u is ook ons zomerterras geopend waar de volwassenen gezellig kunnen tafelen of iets komen drinken. Proef zeker ook van onze Keltische Mede-wijn, de specialiteit van het huis.

We hopen dat de weergoden in het Walhalla ons gunstig zijn en zorgen dat de natuur tegen dan het hoognodige water gekregen heeft zodat het voldoende veilig is om in de vroege avond een gezellig kampvuur aan te steken. We zorgen ook voor live muziek om het extra gezellig te maken.

De vrijwilligers van de Brink en de oud-scouts De Buecken van Herentals verzorgen de catering en zorgen voor een feestmaal in heuse Keltenstijl. Zo valt er die dag te eten:  ~ Groentesoepje met wilde inheemse kruiden ~  Varken op 't vuur met een zomers slaatje van lokale groentjes en brood ~ Yoghurt met Granola en bosvruchten ~ Er is een vegetarisch alternatief. Het feestmaal kost € 15 per volwassene en € 10 per kind. Reserveren kan tussen 17u en 20u.

Inschrijven kan normaal tot uiterlijk 20 augustus. De keukenploeg besliste om nog 50 extra porties te voorzien voor de snelle beslissers. Snel zijn is dus de boodschap.

Inschrijven kan via deze link of op www.kempenseheuvelrug.be/keltenfeest. Bevestiging en betalingsinstructies volgen na inschrijving via mail.

Ter plaatse kan er enkel cash of via payconic betaald worden.'