U bent hier

420 werkzoekenden op Talentenmarkt in Turnhout

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
26.10.2018 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

Op de Talentenmarkt in Turnhout zijn vandaag 420 werkzoekenden over de vloer gekomen. Ze konden rechtstreeks solliciteren bij 28 bedrijven zoals Albert Heijn, Bleckmann, Dienstenthuis en Metallo.

Ook tientallen vluchtelingen zijn naar de Talentenmarkt gekomen voor hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Het is de 3e keer dat de Talentenmarkt wordt georganiseerd. "Dit is geen gewone jobbeurs. De 28 bedrijven die hier staan, zeggen voluit dat ze verder kijken dan enkel een cv. Ze letten op mensen die goesting en de juiste attitude hebben", zeggen Els Van Zeir en Vicky Van Wesemael, coördinatoren van het Welt-project bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Welt is een gratis traject van Voka, in samenwerking met VDAB, werkgevers, jobcoaches en arbeidsbemiddelaars. Bedrijven kunnen zich aansluiten als ze van hun werkvloer een opleidingsvloer willen maken.

Hoogste aantal in 15 jaar

16.398 vacatures. Dat is het aantal jobs dat er de voorbije twaalf maanden in het arrondissement Turnhout via VDAB is binnengekomen. Het hoogste aantal in 15 jaar. Voor werknemers is er keuze, voor werkgevers een grote schaarste.
"Daarom organiseren we deze Talentenmarkt.

Bedrijven moeten zich laten zien. Ze kunnen niet meer wachten tot de witte raaf zich presenteert. De Talentenmarkt is daarom een mooie etalage", klinkt het.

Zo'n 420 werkzoekenden zijn langsgekomen op de Talentenmarkt, in de Talentenschool in Turnhout. Sommige bedrijven hebben meer dan tien kandidaten gezien. Die nodigen ze uit voor een vervolggesprek.

Onder hen ook tientallen vluchtelingen. Ze hebben les gekregen in het solliciteren. "We geven 'Nederlands voor Werk'. Ze leren dan hun cv opstellen, hoe ze zichzelf moeten presenteren en hoe ze hun vorige werkervaring, in het land van herkomst, hier kunnen gebruiken", zeggen An Willems en David Staes van het Centrum voor Basiseducatie Kempen. "Op deze Talentenmarkt kunnen ze echt naar een bedrijf toestappen en ervaren wat het is om te solliciteren."

Wil je als bedrijf meer info over het Welt-project? Contacteer Els Van Zeir op els.vanzeir@voka.be of Vicky Van Wesemael op vicky.vanwesemael@voka.be

imageMeer nieuws

KFC De Kempen - VC Herentals 3-3 : 'Leider verliest 2 kostbare punten' - extra verslag

Herentals | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2019 - 22.22u

VC Herentals Dames - Alberta Schilde 21-1 : match gestopt

VC Herentals Dames - Alberta Schilde 21-1 : match gestopt
Herentals | Neteland | Provincie Antwerpen 19.10.2019 - 18.57u

Fijne verwendag 'De bib, de 2e gezelligste huiskamer, en... op de buurtbank'

Fijne verwendag 'De bib, de 2e gezelligste huiskamer, en... op de buurtbank'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2019 - 17.45u

Studiejaren afkopen in ruil voor meer pensioen? Wacht dan niet te lang met uw aanvraag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2019 - 16.04u

Salon Vorsarte : aanrader

Salon Vorsarte : aanrader
Neteland | Vorselaar 19.10.2019 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto