De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum organiseert op zondag 16 februari hun 42e Dans- & Turnshow. Het thema dit jaar is "Colours" en je mag er zeker van zijn dat het een kleurrijke editie zal worden. Corpus Sanum heeft meer dan 500 actieve leden en zij doen allemaal mee op de jaarlijkse Show. Het programma brengt een mengelmoes van Gymnastiek in al zijn vormen afgewisseld met sterke dansnummers van Hip Hop, Funk & streetdance . Leeftijden van zeer jong tot jeugd en volwassenen. Het niveau van de deelnemers gaat van beginners tot gevorderden naar wedstrijdgymnast en enkele topsporters.

De wedstrijdgymnasten zitten volop in de Provinciale Voorronden zijn volop aan de gang en niet iedereen is klaar met deze kampioenschappen. Er werden al wel enkele titels behaald door Rhodo Bervoets (miniemen A), Roxane Geeraerts (beloften A), Yoni Verdonck (juniors A) en Dorien Glassee (seniors A) op Trampoline. In de discipline Dubbelmini waren de Gouwkampioenen Jarno Peeters (juniors B) en Dorien Glassee. In de Artistieke Gymnastiek won Nora Kabuya goud bij de prepupillen en Kato Vivijs (beloften B) won de open wedstrijd op Dubbelmini in Bierbeek. En in Varsenare lukte Flor Avonds (miniemen C) hetzelfde resultaat.

Vorig jaar namen 4 gymnasten van Corpus Sanum deel aan de World Age Group  Competition (WAGC) Trampoline en Dubbelmini in Sofia Bulgarije. Dat is het WK voor de jeugd en wie deze toppers wil bezig zien komt best op tijd want ze zitten in het openingsnummer. Corpus Sanum heeft zijn aanbod naar personen met een beperking uitgebreid en een nieuwe groep opgestart G-dans.

De 42° Dans- & Turnshow gaat door in het BLOSO sportcentrum Herentals en begint stipt om 13u30. De deuren worden geopend om 12u30 en kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij de lesgevers van de club. De inkom bedraagt 10,00 euro (in voorverkoop 8,00 euro) en 60+ of personen met een beperking (en leden VGL & Parantee) betalen 5,00 euro aan de kassa. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.

Voor een namiddag spektakel en veel kijkplezier is er maar één goede raad: kom op tijd naar BLOSO. Hopelijk is dit niet de laatste Dans- en Turnshow van Corpus Sanum en kunnen ze blijven rekenen op de steun van de Stad Herentals in de toekomst.

Foto's:   Sfeerbeeld Show 2013 kleuters / Yoni Verdonck op WAGC.