De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum organiseert op zondag 22 maart 2015 hun 43° Dans- & Turnshow. Het thema dit jaar is "Fairy Tales" of in het Nederlands 'Sprookjes'. Een thema dat bij de jongere leden enorm aansloeg. Corpus Sanum heeft meer dan 500 actieve leden en zij doen allemaal mee op de jaarlijkse Show.

Het programma is zeer gevarieerd en turnen en dansen wisselen elkaar af. Een aantal dansgroepen brengen gezamenlijke nummers, want zij hebben in het weekend van 9 & 10 mei een exclusieve dansshow in het Schaliken.

Een echt sprookje kan je op de Dans- & Turnshow zelf aanschouwen omdat vorig jaar 2 Roemeense Topgymnasten verhuist zijn naar Herentals en bij Corpus Sanum aangesloten. Wat zij allemaal kunnen tonen is de moeite waard om te zien. Een Topgymnaste van eigen kweek kan je ook bewonderen. De tweevoudig Belgische kampioene Trampoline en deelnemer aan het Wereldkampioenschap voor de jeugd zal u zeker bekoren.

Naast deze Topgymnasten zijn er nog meerdere kampioenen in de club. Alle wedstrijdgymnasten zitten midden in de Provinciale kampioenschappen en de meesten hebben hun selectie voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap al op zak.

Op de Provinciale Voorronden (waar alle Vlaamse gymnasten aan deelnemen) wonnen Kato Vivijs (B15-16), Jarno Peeters (B+17), Bauke Van Den Bulck (I 9), 2x Robbe Eelen (C13-14), en Jorien De Peuter (C13-14) hun wedstrijd op Dubbelmini. In de Artistieke Gymnastiek won Diana Teodoru (A-seniors) een Provinciale Voorronde en op Trampoline werden Robbe Eelen (C13-14) en Yoni Verdonck de eerste in hun wedstrijd.


Provinciale titels werden gewonnen door Diana Teodoru (A-seniors) in Artistieke Gymnastiek en door Sofie Bulckens (C13-14), Anouk Caers (B15-16), Dali Luyckx (A11), Nell Caers (A13-14), Yoni Verdonck (A15-17) en Rea Lenders (A-seniors) op Trampoline. Op Dubbelmini kwamen enkel de C-gymnasten aan de slag en daar haalden Robbe Eelen (C13-14) en Amber Michiels (C15-16) goud in hun categorie. Vele ereplaatsen voor de tumblingers, maar geen titel, al kwam Noa Van De Wouwer met een mooie 2de plaats er het dichts bij.

De 43° Dans- & Turnshow gaat door in het BLOSO sportcentrum Herentals en begint stipt om 13u30. De deuren worden geopend om 12u30 en kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij de lesgevers van de club. De inkom bedraagt 10,00 euro (in voorverkoop 8,00 euro) en 60+ of personen met een beperking (en leden VGL & Parantee) betalen 5,00 euro aan de kassa. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.

Voor een namiddag spektakel en veel kijkplezier is er maar één goede raad: kom op tijd naar BLOSO.

Foto: Provinciaal kampioen Trampoline Dali Luyckx
Robbe Eelen en Flor Avonds met hun medaille.