In wijk Zigeuners werd onder een zengende hitte dinsdagavond de 43e editie van de Ronde van Noorderwijk ingelopen.  Zondag eindigt het traditionele zomerevent in het Prinsenpark.  Zaterdag volgt eerst nog Noorderwijk Feest op het Dorpsplein.

Niet simpel om bij 39°C onder een brandende zon een paar 100m te lopen.  Gezond is nog iets anders. De organisatoren vonden dit jaar trouwens géén vrijwilligers van het Rode Kruis.

'Code rood? Te héét, neen hoor, niet voor ons', lacht Benny Nuyts van de Gemeenschapsraad Noorderwijk. 'Voor de BBQ Noorderwijk Feest zaterdag hebben we meer dan 200 inschrijvingen en daarmee zit de tent helemaal vol. Vol is vol.'

Je kan ook deelnemen aan een reeks wandeltochten van 5, 10 of 20 kilometer door de prachtige natuur, een ambachten- en streekproductenmarkt en een zomerterras.

Zaterdag na de barbecue volgt met het beroemde Bal Populaire op het dorpsplein. De lokale topper Zingende Facteur 'Marc' en coverband New Bis Band zorgen voor de vrolijke noot. Diezelfde band zorgt vanaf 22.30u ook voor de begeleiding van Luc Steeno, die al zijn hits brengt. Ambiance verzekerd.'

Programma met deelname van alle 13 Noorderwijkse wijken + wijk Morkhoven:

Vanavond : 24/07 - Morkhoven
25/07 - Koningsveld
26/07 - Rossem - Noorderwijk Feest dorpsplein.
28/07 - Finale Prinsenpark. (pp) Foto Peggy Van Laer/ N.