Zondagmiddag trok een zonovergoten feestparade door de straten van Vorselaar. Maria Sels werd dag op dag 100 jaar geleden geboren. Met de schitterende praalkoets en voorafgegaan door de harmonie ging het van haar woning naar het gemeentehuis, waar Maria werd ontvangen door burgemeester Janssens.

Met haar 100 jaar heeft Maria Sels, moeder van gewezen wielerkampioen Ward Sels, een  heel stuk van de '900 jaar Vorselaar' zelf mogen beleven. 

'Amai', zegt Maria lachend. 'De moord op veldwachter ­Geenen, da was nogal iet toen, de bloei en de neergang van de ­diamant in ons dorp, het ontstaan van voetbalclub OG Vorselaar, de allereerste huisarts in het dorp, de eerste automobiel, het huwelijk van toenmalige baron De Borrekens...  ik heb ze allemaal gekend, in detail.'

De 100-jarige inwoonster is bijzonder trots op haar 11 kinderen van wie maar liefst 4 wielerkampioenen.

Een pak centrumstraten was zondag parkeervrij en opgesmukt met 1000-en bloemen.  Mooier kan niet.  En. Maria kreeg van burgemeester Janssens nog een een Belgische lint omgord.  Als extra erkenning.

Na de stoet mochten familie en vrienden tot laat in de avond mee aan de feestdis. Verhalen vertellen over de gouden tijd van toen bracht heel wat emoties los.

(pp) foto's R. Marien/ NNieuws.

Koetsen Robert Marien, Lierseweg, Herentals.