Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

46e Ronde van Noorderwijk belooft alweer uniek dorpsfeest

Ronde

Noorderwijk maakt zich volgende week op voor de 46e Ronde van Noorderwijk.  Een dorpsfeest zonder voorgaande in de verre regio. 

De Ronde van Noorderwijk van de dynamische Gemeenschapsraad is ondertussen een haast legendarische organisatie van 4 wijken Koningsveld, SKW, Rossem en Zigeuners geworden.  40 jaar geleden deed iedere wijk met vlag en wimpel mee.  Maar andere tijden brengen andere visies.

Vanaf dinsdag 25 juli worden de ritten gelopen : de eerste lopers komen aan de start in Koningsveld.  Na 4 avonden en nachten vol sportieve en toog-inzet volgt op zaterdag 29 juli een rustdag. Zondag 30 juli mis je zeker op het dorpsplein aan de Ring de 'Grande Finale' niet.

Noorderwijk Feest met pak live muziek en ambiance

Noorderwijk Feest op zaterdag blijft de apotheose van de feestkalender.  Die combineert live muziek, een uitverkochte ambachtenmarkt, wandeltochten en vooral een gezellig samenzijn op het zomerterras met foodtrucks op het dorpsplein.

De optredens volgen vanaf 19u : de swingende coverband Vriejed Verkiejed, het ambiancerepertoire vol meezingers van De Nootoplossing en de lokale DJ Gert die de danslustigen op de vloer krijgt.

Cc ’t Schaliken programmeert er een amusant potje straattheater : Mobil & Voorsluis met hun knappe voorstelling Echt, waarbij het artiestenechtpaar De Magnifico’s een spetterende variétéshow brengt met humor, extra hilariteit, maar ook ontroering én troost. Mobil & Voorsluis spelen hun stuk zaterdag 29 juli om 11u en om 14u.

Ambachtenmarkt volzet : 130 marktkramers

De jaarlijkse ambachtenmarkt onder de Sint-Bavotoren is ondertussen volzet.  Van 10u tot 17u kan je flaneren langs meer dan 130 standhouders die er hun creatieve, handgemaakte en lokale producten presenteren. 

Locatie : in de dreef van de De Ghellincklaan en het deel op Ring tot het dorpsplein. Gratis toegang.

De uitgestippelde wandeltochten lopen tussen 8u en 14u over 5, 10 of 20 kilometer. Alle tochten zijn voor iedereen toegankelijk, op de langere trajecten zijn verschillende rustpunten voorzien.  Deelname kost €5, in ruil krijg je een consumptie.

www.grndw.be

Ronde van Noorderwijk - archief NNieuws

Ronde van Noorderwijk - archief NNieuws

Ronde van Noorderwijk - archief NNieuws

Ronde van Noorderwijk - archief NNieuws

Ronde van Noorderwijk - archief NNieuws

Ronde van Noorderwijk - archief NNieuws

De Ghellincklaan, Noorderwijk, België

Ronde

Deel dit artikel