Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

46e Ronde van Noorderwijk & NW Feest : unieke dorpsgemeenschap samen sterker dan ooit

Ronde van Noorderwijk - foto's Colette Huysmans fotografie

De populaire Ronde van Noorderwijk en een leuk feestweekend kenden vandaag hun apotheose.  In de diverse wijken hadden hun sportievelingen van zéér jong tot en met de senioren de afgelopen 4 avonden (en soms ook nachten) lang gestreden voor geel en groen.  Het klassement telde niet, wél deelnemen en mekaar aanmoedigen.  

Rijke Noorderwijkse dorpsgeschiedenis

Als je de Noorderwijkse dorpsgeschiedenis met haar opvallend hechte gemeenschap overloopt, ontdek je heel wat geslaagde evenementen die alle dorpsgenoten bij mekaar brengen.  Al decennia lang. 

Denk maar aan hun jaarlijkse succesvolle Ronde van Noorderwijk - de afgelopen week- , en hun goed draaiende Gemeenschapsraad, hun rijk verenigingsleven.

Tof dat je de afgelopen dagen ook ook inwoners van het eerste uur, van de alleréérste Ronde van Noorderwijk, tegenkwam.  Iets grijzer geworden, maar volop volle kracht vooruit.

Zaterdag kon je over de koppen lopen tijdens Noorderwijk Feest op en rond een zonovergoten dorpsplein. Swingende optredens,  zo'n 125 ambachtelijke standhouders langs de Dreef en de Ring, foodtrucks en diverse animatie brachten de unieke typisch Noorderwijkse toffe sfeer.  Een buitje deerde niemand.

Een massa bezoekers uit het hele Neteland en de Kempen zakten af naar het St.-Bavodorp en genoten ook van een lokaal biertje en hapje. 

Noorderwijk, :'Da hangt aan mekaar zoals nergens anders!' 

Guy Verellen / foto's Colette Huysmans - met dank / NNieuws.

Ronde van Noorderwijk - foto's Colette Huysmans fotografie

Ronde van Noorderwijk - foto's Colette Huysmans fotografie

Ronde van Noorderwijk : de cocktails van Patrick Caers - met of zonder alco - kenden massaal veel succes  - foto's Colette Huysmans fotografie

Ronde van Noorderwijk : de cocktails van Patrick Caers - met of zonder alco - kenden massaal veel succes - foto's Colette Huysmans fotografie

Ring, Noorderwijk, België

Ronde van Noorderwijk - foto's Colette Huysmans fotografie

Deel dit artikel