Zaterdag 5 december is de 'Internationale dag van de Vrijwilliger'. Een dag die Molse verenigingen, vrijwilligersorganisaties en het gemeentebestuur aangrijpen om hun vrijwilligers massaal te bedanken.

Ze doen dit onder andere met gratis bedankkaartjes die Vrijwilligerscentrale Mol speciaal voor deze gelegenheid liet drukken. Heel wat organisaties maakten hiervan gebruik en bestelden tijdig hun bedankkaartjes: in totaal maar liefst 4.765 stuks. Dankjewel vrijwilliger, jij maakt het verschil!

Molse verenigingen, vrijwilligersorganisaties, gemeentediensten,... konden tot 21 november bedankkaartjes bestellen bij de Vrijwilligerscentrale Mol om hun vrijwilligers te verrassen.

Zij zorgen zelf voor de verdeling ervan. In totaal werden er 4.765 bedankkaartjes besteld: 1.370 kaartjes door 32 diensten en 3.395 kaartjes door 93 organisaties en verenigingen.

Dit bewijst hoeveel de inzet van vrijwilligers betekent voor onze verenigingen, vrijwilligersorganisaties en het gemeentebestuur. Mollenaar Tisse Geukens, zelfstandig student in grafisch ontwerp, illustraties en graffiti, zorgde voor het ontwerp van de kaartjes.

Advies en ondersteuning in vrijwilligersbeleid

Vrijwilligerscentrale Mol ondersteunt verenigingen en vrijwilligersorganisaties bij het makkelijk werven van vrijwilligers en biedt gratis vorming aan. Daarnaast informeert en adviseert zij vrijwilligers en organisaties over alle aspecten van het vrijwilligerswerk.