Na 2 jaar verplicht uitstel door covid, mocht de 48e Corpus Sanum Turn- & Dans show @Vossenberg dit weekend op zo'n 900 fans en sympathisanten verspreid over 3 shows rekenen.  Normaliter zou dit weekend dus de 50e en een weergaloze feesteditie geworden zijn.  Dit dan maar in 2024.

Corpus Sanum presenteerde een knappe gymnastiek-parade in al zijn vormen afgewisseld met sterke dansnummers van hip hop, funk & streetdance. Leeftijden van zeer jong tot jeugd, en adult/volwassenen.

Een hele prestatie van het bestuur en hun team van 550 leden : al 48 jaar brengen ze een denderende shownamiddag van erg hoog niveau.

Alex Dillen, ondertussen ere-voorzitter, kreeg tijdens de happening een daverend applaus en een attentie van het gemeentebestuur.

Alex Dillen : 'Ik dank al medewerkers die opnieuw met een enorme inzet dit prachtig resultaat hebben neergezet.  Toch even dit : deze oude zaal is aan een dringende renovatie toe.  De accomodatie is fel verouderd.'

Zondagnamiddag volgt nog de derde uitverkochte show.

'Neen, stadsbestuur, de covid-pandemie is niet voorbij : ppm-waarden in de Vossenberg boven 1.900!'

Toch wel een niet verrassende vaststelling tijdens de show in de Vossenberg sporthal : de CO2-meter slaat alarm en geeft ppm 1.933 aan. 

Neen, de Vossenberg heeft géén verluchtingsinstallatie.  Het schepencollege - bijna voltallig aanwezig - kon wel een verluchtingsinstallatie huren en laten gebruiken voor evenementen zoals deze Corpus Sanum-show met zo'n 400 toeschouwers indoor.  De kleine deuren wat laten openstaan, is geen oplossing.  'Het stadsbestuur speelt in haar gebouwen met de gezondheid van haar burgers', klinkt het in de sporthal.  'Het is hier zeer ongezond, duf en te warm!'

Bij controle van het Ministerie van Volksgezondheid (zowel federaal als Vlaams) zou de Vossenbergzaal per direct gesloten worden.  100%.

Wordt vervolgd.