U bent hier

49e Internationale dodentocht in Bornem vandaag van start

Provincie Antwerpen
10.08.2018 - 07.40u
Door: Mark Jaspers

De internationale 100km Dodentocht gaat vanavond om 21u voor de 49e maal van start in Bornem. De 100 km Dodentocht is een niet-competitieve wandeling met de uitdaging om 100 km te wandelen (of te joggen) in minimum 10 uur en maximum 24 uur.

De Dodentocht is volledig volzet, wat wil zeggen dat het maximum aantal inschrijvingen van 13.000 wandelaars bereikt is.

Via de pagina 'http://tracking.dodentocht.be/'  kun je online nagaan hoever de wandelaars reeds gevorderd zijn tijdens hun deelname aan de Dodentocht. Het volstaat om over naam, voornaam of startnummer te beschikken. De trackinggegevens worden telkens automatisch geregistreerd wanneer de deelnemer bij een controlepost arriveert.

Vergeet niet de deelnemers af en toe eens een bemoedigend berichtje te sturen, of ze onderweg te komen steunen.

Rode Kruis paraat

11 hulpposten, goed voor zo'n 300 vrijwilligers. Het Rode Kruis smeert de benen in om de 13.000 wandelaars van de Dodentocht de beste zorgen te bieden.100 kilometer aan één stuk wandelen is niet te onderschatten.

Pijnlijke voeten, spierkrampen en blaren zijn dan ook de meest voorkomende klachten. Bij de vorige editie - een heel natte editie - werden 2.200 verzorgingen geregistreerd.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto