Op zondag 8 september wordt op het dorpsplein in Noorderwijk voor de vierde keer de benefiethappening Clásica Egaña georganiseerd.

Drie jaar geleden overleed Alberto Egaña aan een ongelijke strijd tegen kanker. De familie en vrienden van 'Berto' willen de Clásica - een dag van samen wandelen, lopen en fietsen - jaarlijks organiseren als aandenken aan 'Berto' en met het doel geld in te zamelen om kankerpatiënten en kankeronderzoek te ondersteunen. De voorbije drie jaar werd door de vzw Berto reeds 39.000 euro geschonken aan het goede doel.

Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar de volgende 2 projecten: 1) Kinderkankerfonds “Kleine Prins” en respijthuis “Villa Rozerood”. Beide projecten zetten zich in om kinderen die met kanker geconfronteerd worden en hun familie te ondersteunen.

Zoals vorig jaar is er keuze tussen verschillende activiteiten: 1) Deportivo: een fietstocht onder politiebegeleiding aan een stevig tempo 2) Corrida: jogging met keuze tussen 5km en 10km 3) El Peregrino: bike/run van 28km, deel te nemen in team (1 loper en 1 of 2 fietser(s)) 4) Familia: wandelzoektocht van ongeveer 5km.Tussen 15u en 18u wordt er in het kinderdorp ook kinderanimatie voor de kleinsten voorzien.

Meer informatie en vooraf inschrijven via  www.clasica-egana.be