De 4e editie van de Clásica Egaña benefiethappening brak zondag alle records. Meer dan 700 sportievelingen waren aan het Dorpsplein in Noorderwijk vertrokken om Alberto Egaña een eerbetoon te brengen en zo de goede doelen te steunen.  De organisatoren straalden,  samen met Yanna en Elien Egaña.

Protagonist van de Clásica Egaña Filliep Bataillie : 'We zijn zeer tevreden. Dit jaar hebben we weer een pak meer deelnemers, zo'n 700.  De Clásica Egaña blijft groeien.   Drie jaar geleden overleed Alberto Egaña aan een ongelijke strijd tegen kanker.  De familie en vrienden van 'Berto' willen de Clásica - een dag van samen wandelen, lopen en fietsen - jaarlijks organiseren als aandenken aan 'Berto' en met het doel geld in te zamelen om kankerpatiënten en kankeronderzoek te ondersteunen. De voorbije 3 jaar werd door de vzw Berto reeds 39.000 euro geschonken aan het goede doel.

Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar het Kinderkankerfonds “Kleine Prins” en respijthuis “Villa Rozerood”. Beide projecten zetten zich in om kinderen die met kanker geconfronteerd worden en hun familie, te ondersteunen.'

Yanna en Elien Egaña danken de crew, alle deelnemers en  sympathisanten

De dochters van Alberto, Yanna en Elien (foto boven),   waren zondag erg ontroerd : 'Wat een fijne dag met zoveel mensen die onze papa en dit benefiet-event een warm hart toedragen. We danken iedereen die meegewerkt heeft aan het denderend succes van deze organisatie'.  Foto's Willy Matheussen /Guy Verellen / Nnieuws.