Vandaag vond op de Lichtaartseweg en ruime omgeving de 4e editie van de Neteland Natuurloop plaats. Een verdubbelling van het aantal deelnemers : meer dan 600 sportievelingenkwamen genieten van de Kempense natuur.

Een gevarieerd parcours bracht je doorheen de Herentalse bossen , langs de Nete en zelfs tot op de top van de Toeristentoren. Iedereen vond het een prachtig loopparcours.

Organisator Kenneth Deckers : 'Heel content met aantal deelnemers'

Een erg tevreden organisator Kenneth Deckers : 'We hadden al 400 voorinschrijvingen. Met de grote opkomst, bijna een verdubbeling van het aantal lopers van vorig jaar zijn we heel blij. De meer dan 600 sportievelingen ook uit o.a. Amsterdam, Canada, Brussel en Wallonië liepen over een afstand van 6, 11, 15 km of de halve marathon.

De 6 km was geknipt voor de wandelaars en beginnende joggers. Een pittig begin langs de Kruisweg nam je mee op hét hoogtepunt van Herentals, de Toeristentoren. 112 treden later stond je versteld van het mooie uitzicht over de regio. Vervolgens nam het parcours je mee op sleeptouw over enkele hellingen. Na ongeveer 3 km kwam je aan op de eerste bevoorradingspost. Dan volgde je ongeveer 800 meter de Watervoort om later opnieuw het Koningsbos in te duiken. Nog ongeveer 2 km later stond je frisse La Chouffe op jou te wachten.

De 15,5 km was uitermate geschikt voor de meer ervaren loper of wandelaar en het parcours was grotendeels gelijk aan dat van de 11 km.

En dan het paradepaardje van deze 4e editie: de ½ marathon. Je liep eerst door de velden, om na ongeveer 1,5 km uit te komen langs de Nete. Je volgde de Nete ongeveer 1,5 km. Aan de Hut liep je over de prachtige bruggetjes richting Kasteel Le Paige. Na ongeveer 5,5 km in de benen te hebben stormde je de trappen van de Kruisweg op. Je beklom de Toeristentoren en haar 224 treden. 

De eigen regio in de kijker zetten waarin ruimte is om sportief te genieten. Dat is kort en bondig de bestaansreden van onze organisatie, die volgend jaar afstevent op zijn 5e editie,' besluit Kenneth Deckers.

Tom Helsen uit Herentals deelnemer van de 1/2 marathon : 'Het was super mooi parcours. Ik heb de halve marathon gelopen en is zeker voor herhaling vatbaar. 't Was een top organisatie.'  Mark Jaspers/ Nnieuws.