U bent hier

4Gold uit Grobbendonk stemt sportvoeding af op DNA

Grobbendonk
19.06.2019 - 16.32u
Door: Herman Gezelle

De start-up 4Gold uit Grobbendonk heeft sportsupplementen ontwikkeld die zijn afgestemd op het DNA van de atleet. Daarvoor moet die eerst een DNA-staal insturen.

"Vele klassieke voedingssupplementen baseren zich vooral op koolhydraten en eiwitten om het herstel van een sporter te bevorderen", legt zaakvoerer Brent Luyckx uit, zelf een ex-wielrenner.

"Het lichaam van een sporter heeft op veel meer gebieden ondersteuning nodig dan alleen koolhydraten voor het herstel en eiwitten voor de wederopbouw van beschadigde spieren."

100% legaal en dopingvrij

De wetenschap die daarop een antwoord geeft, heet nutrigenomica. Die kijkt naar hoe bepaalde voedingsstoffen genen kunnen beïnvloeden. Meer bepaald zochten 4Gold en zijn wetenschappelijke partners naar een nieuw niveau van ondersteuning voor een herstel na een intensieve inspanning. Dat leidde naar een gepatenteerd supplement.

"Alle ingrediënten zijn volledig natuurlijk, 100% legaal en 100% veilig", benadrukt Brent Luyckx. "Bovendien voert het Wada, het wereld anti-doping agentschap, een controle uit op elke batch van onze supplementen.

Daardoor garanderen we niet enkel dopingvrije producten maar ook producten vrij van zware metalen, pesticiden en antibiotica."

Los van het supplement verkoopt 4Gold een DNA-analyseset. "Daarmee analyseren we welke versie van een bepaalde gen een sporter heeft en daarmee adviseren we een specifieke dosis."

Naast Brent Luyckx participeren motorcrosser Axel Roelants en wielrennen Mathieu van der Poel in 4Gold.

Unizo Provincie Antwerpen verkoos het bedrijf tot starter van het jaar 2018. Paul Huysmans MIK - foto Unizo.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto