Vanavond zijn vijf gevangenen uit de gevangenis van Turnhout kunnen ontsnappen. De politie van Turnhout meldt vanavond dat ze 3 van hen weer heeft kunnen inrekenen.

"We bevestigen de ontsnapping van vijf gedetineerden vanuit de gevangenis van Turnhout", bevestigde Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen. "Vanop de avondwandeling omstreeks 20.00 uur zijn ze erin geslaagd zonder agressie over de muur te klimmen en met een vluchtauto te ontkomen.

De politie is een zoekactie gestart. Over de identiteit van de betrokken gedetineerden kunnen we heden geen info medelen."

"Het buurtinformatienetwerk is verwittigd", zegt korpschef Roger Leys van de lokale politie Turnhout. "De mensen in Turnhout zijn gealarmeerd om ons alle verdachte zaken te melden." Nog volgens Leys zijn alle politiediensten in ons land verwittigd dat ze waakzaam moeten zijn.

"Ik kan toch wel zeggen dat onder die 5 een paar zware jongens zijn", zegt Leys nog. "Er was eentje bij die niet aan zijn proefstuk toe is."

Vanavond laat kon de politie van Turnhout melden dat ze 3 van de 5 voortvluchtigen heeft kunnen oppakken. Naar de 2 anderen wordt nog voortgezocht. 

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de gevangenen te voet zijn gevlucht, dan wel of ze zijn opgepikt door een voertuig. En ook over de kledij die de mannen op dit moment dragen, is niets geweten. (VRTNWS)

Heeft u vanavond iets verdachts gezien in de omgeving van de gevangenis aan de Wezenstraat in Turnhout of heeft u de ontvluchte gevangenen nog opgemerkt na hun ontsnapping?

Neem dan onmiddellijk contact op met de Politie Regio Turnhout via het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1) of met de noodcentrale op het nummer 101.

Merkt u de ontsnapte gevangenen toevallig op, onderneem dan zelf geen enkele actie tegen hen maar waarschuw meteen de politie. (pol)