Landschapspark de Merode heeft er 5 nieuwe ambassadeurs bij, lokale ondernemers die met de producten of de diensten die ze aanbieden de kernwaarden van het Landschapspark mee uitdragen en versterken.

Landschapspark de Merode bevindt zich op de grens van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en strekt zich uit over 9 gemeenten (Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo).

Natuurgebieden, bossen, dorpen, open velden en tal van erfgoedparels vormen de rijkdom van het gebied.

Een groep enthousiaste ondernemers draagt de kernwaarden van het Landschapspark actief mee uit. De open ruimte is een bron van inspiratie voor hun ondernemerschap.

Een jury heeft zopas vijf nieuwe namen aan de lijst toegevoegd:

· De Saffraanboer, saffraanproducten (Laakdal)

· Den Boogerd, hoogstamfruit (Zelem)

· Henri Lecoq, likeuren (Westerlo)

· Boost Company, verse fruit- en groentesappen en smoothies (Langdorp)

· De Beddermolen, vakantiewoning (Westerlo)

'Erkende labelhouders scharen zich achter een aantal belangrijke basisprincipes; ze engageren zich om lokaal, authentiek, gastvrij en duurzaam te werken', klinkt het.   'Ze dragen er toe bij dat klanten en bezoekers kunnen genieten van de troeven van het Landschapspark.

Voor de ondernemers is het label een blijk van erkenning, voor de bezoekers een teken van herkenning.

Het aanbod van erkende labelhouders is zeer divers: van horeca-uitbater en hoeveproducent tot wandelcoach of landschapsverteller. Je kan het ontdekken op www.bezoekdemerode.be.'  Foto T. Cornille /NNieuws.