In de nacht van zaterdag op zondag hebben 2 gemaskerde en gewapende mannen een popcorn-fuif in zaal Forum in Berlaar bezocht. Ze gingen er met de inhoud van de kassa vandoor.  Bij de overval raakte één persoon lichtgewond.

De daders en 3 kompanen zijn inmiddels opgepakt. Ze werden rond 06u  zondagochtend klemgereden aan de Molenvest in de buurt van het politiecommissariaat in Herentals. Eén van de camera's met nummerplaatherkenning  (ANPR) had alarm geslagen.

"Er werd snel een link gelegd tussen de feiten en een verdacht voertuig, dus werden de omliggende politiezones verwittigd", zegt woordvoerster Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket.

De twee gingen rond 02.45u 's nachts zaal Forum in de Dorpsstraat in Berlaar binnen, gewapend met een mes. Daar liep op dat moment de oldies-popcornparty Soultrain op haar laatste benen. De 2 eisten de inhoud van de kassa. Dat bevestigt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen.

"Bij tussenkomst om de daders tegen te houden, kreeg een persoon een snee door het mes. Het slachtoffer is slechts lichtgewond", aldus nog Claessens.

De twee gingen daarna op de loop en konden tot zondagochtend uit de handen van de politie blijven. Inmiddels werden zij opgepakt.

Verdachten minderjarigen uit Herentals en Kasterlee

"Dat voertuig werd rond 06u  zondagochtend staande gehouden met daarin 5 personen.

Twee minderjarigen: een 16-jarige uit Kasterlee en een 17-jarige uit Herentals. Zij worden voor de jeugdrechter geleid. De overige 3 mannen, allen meerderjarig, zijn eveneens betrokken bij de feiten. Zij worden vandaag voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid."

Bij de overval werd zo'n €3.500 buitgemaakt. (belga)

Soultrain-organisator Vital Van Ham is erg aangedaan (foto)

Soultrain-organisator Vital Van Ham (links op de foto) is erg aangedaan. 'Ik woon hier in Berlaar een heel rustige gemeente. We organiseren al 19 jaar deze popcornparties zonder énig probleem.  Altijd sfeer en ambiance zonder calamiteiten.

Dit voorval is angstaanjagend.  We hebben een bierplateau op zijn gezicht kapot geslagen. Dan zijn ze met de buit gaan lopen.

Als dader dacht ik meteen aan een ex-medewerker, en dat is ook uitgekomen.  Dankzij het ANPR-cameranetwerk heeft de politie vanmorgen de daders kunnen klemrijden op de Molenvest in Herentals, niet ver van het politiecommissariaat. 

We hopen uiteraard de gestolen €3.500 te kunnen recupereren.  Onze geplande events en oldie-dansfuiven gaan sowieso door.'