Op de Vlaamse kampioenschappen Trampoline en Dubbelmini, verspreid over 2 weekends, kon de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum niet minder dan 5 Vlaamse medailles en nog vele ereplaatsen mee naar huis nemen.

In Brugge was er een week geleden het Vlaams kampioenschap trampoline individueel en synchroon voor A & B niveau. Enkele Herentalse gymnasten kwamen kort in de buurt van het podium zoals Sita Custers 7de (B11), Dali Luyckx 5de (B15-16) & Yoni Verdonck 4de (A-seniors). Met Nell Caers (A-seniors) op een 2de plaats werd de eerste medaille binnengehaald.

In het synchroon springen waren alle ogen gericht op Nell en Britt Caers, maar zij gingen in de fout bij hun vrije reeks. Een zeer goede prestatie kwam van het duo Fem D' Larbre en Bauke Van Den Bulck met een mooie 4de plaats bij de B-15. De mooiste prestatie kwam onverwacht maar zeker niet onverdiend van het koppel Kaat Sels en Elisabeth Van Roy die met een zeer hoge score het goud pakte in de categorie B15+.

Vorig weekend was er in Hulshout de Vlaamse titelstrijd in het instap niveau en Dubbelmini A & B. Op Tumbling behaalde het jonge talent Daan Van Hoof de bronzen medaille bij de 10 jarigen.

Weer wat dichte ereplaatsen van Dali Luyckx 7de (B15-16), Sita Custers 7de (B11), Fem D' Larbre 6de (B12) en Marie Vermeiren 4de (B15-16). Voor medailles zorgden Kaat Sels 2de (B15-16), Yoni Verdonck 3de en Nell Caers 2de bij de seniors in het A niveau.

Wie deze gymnasten en nog vele anderen aan het werk wil zien kan naar de Vossenberg komen kijken volgende zondag 12 mei 2019. Dan organiseert Corpus Sanum de 21ste editie van de Memorial Bjorn Serneels. De wedstrijden van deze Interclub beginnen om 9u00 en eindigen om 17u00. Verder op het seizoen komen nog de Belgische kampioenschappen A & B en de Vlaamse kampioenschappen C-niveau.