In Herselt weten ze wat nieuwjaar vieren is. Heel wat Vlaamse gemeenten kunnen Herselt als voorbeeld nemen.  Zoals de vorige jaren werden alle inwoners uitgenodigd op een originele nieuwjaarsreceptie. Om het veilig en comfortabel te maken voor iedereen en om zoveel mogelijk inwoners te bereiken,  gaat er tot vrijdag in elk deeldorp afwisselend een feestje door. De inwoners worden vanaf 18.30u verwelkomd met verse soep en drank naar keuze. Daarna volgen heerlijke Herseltse frietjes. De tap loopt tot 22u. 

Vorig jaar kwamen er maar liefst 800 inwoners naar dit leuke jaarbegin.  De burgers leren er de buren (nog) beter kennen en ze kunnen een babbeltje slaan met het gemeentebestuur. Maandag werd er gestart in de parochiezaal van Ramsel.  Dinsdagavond liep de parochiezaal van Herselt-centrum helemaal vol (zie foto's).  Vandaag volgt nog de school in Varenwinkel, en donderdag de Norbertuszaal in Blauberg.   Vrijdag sluiten de feestelijkheden af in de Torenkelder van Bergom.

Burgemeester Luc Peetermans 25 jaar burgemeester én jarige Abraham : 50 jaar

Op 14 januari wordt burgemeester Luc Peetermans (CD&V) 50 jaar.  Op 27 februari is hij 25 jaar ononderbroken burgemeester van Herselt. 

Luc Peetermans : 'Deze 25 jaar zijn voorbijgevlogen.  Ik ben lang de jonste burgemeester van Vlaanderen geweest.  Met deze Nieuwjaar-5-daagse willen we onze burgers bereiken en hen iets aanbieden.  De formule slaat aan, tegen vrijdag hoop ik de 1.000 burgers ontmoet te hebben.  Eind maart gaan we extra feesten : 25 jaar ononderbroken burgemeester van deze fantastische gemeente mogen zijn, doet je wat!  Iedereen is welkom op het Bal van de Burgemeester'.