U bent hier

5 Vlaamse titels voor Corpus Sanum

Herentals
06.05.2018 - 20.47u
Door: Mark Jaspers

Op de Vlaamse kampioenschappen Trampoline, verspreid over 3 weekends, kon de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum niet minder dan 5 Vlaamse titels en nog eens 8 podiumplaatsen bij in haar trofeeënkast zetten.

Het begon in Ekeren op het VK Trampoline A & B niveau waar debutant Fem D' Larbre een zilveren medaille wegkaapte met zeer weinig verschil op de winnaar bij de 11 jarigen.

In Hulshout stond het VK Dubbelmini A & B op het programma. Er werd door de Herentalse trampoliners hard gestreden en vele eindigden op een zucht van een medaille. In afwezigheid van Belgisch kampioen Nell Caers verlengde zus Britt haar Vlaamse titel bij de 15-17 jarigen. Het feestje was compleet met op de 2de plaats ploegmakker Teodora-Ioana Teodoru.

In Mechelen werden de Vlaamse kampioenschappen Trampoline afgesloten met de wedstrijden van het C-niveau. De eerste titel kwam van debutant Isana Kiekens bij de 11-jarigen op Trampoline.

Een grote droom kwam uit voor de talentrijke Jill Goris met een verdiende titel bij de 15-16 jarigen. Verder waren er nog medailles op Trampoline voor Junis Vande Genachte (3de 13-14), Luna Simons (3de 15-16), Robbe Eelen (3de 15-16) en Jorien De Peuter (2de 17+). De resultaten op Dubbelmini waren er niet minder op.

Er stond geen maat op de prestatie van Robbe Eelen bij de 15-16 jarige en zijn ploegmaat Flor Avonds mocht mee op het podium met een 3de plaats. Met een straat voorsprong won Jorien de Peuter haar titel bij de +17 jaar. De 2 kampioenen van voor de middag Isana Kiekens (2de 11-12) en Jill Goris (2de 15-16) mochten met nog meer eremetaal naar huis.

Dat de leden van Corpus Sanum van alle markten thuis zijn bewezen een aantal ervaren dansers door mee te werken aan de succesvolle musical "Cruise in Thals".

Wil je alle Vlaamse kampioenen Trampoline van Corpus Sanum aan het werk zien heb je de kans op zondag 13 mei. Dan organiseert de club de 20ste editie van de Memorial Bjorn Serneels in sporthal Vossenberg. De wedstrijden beginnen om 9u en eindigen om 17u.

Volgend weekend komen ook nog de 2 topgymnasten toestelturnen, Lore Pauwels en Paris Leysen aan de start op het Vlaams kampioenschap in Brugge.
Al deze goede resultaten geeft veel motivatie voor de Belgische kampioenschappen waar de gymnasten van Corpus Sanum ook bij de favorieten horen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto