Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'5 voordelen van vakantiehuizen huren in de natuur'

Vakantiehuis

Vakanties worden beschouwd als enkele van de meest inspirerende periode om met je geliefden te delen en memorabele momenten om te creëren. Tijd die verloren is gegaan door drukke dagelijkse schema’s kunnen tijdens een vakantie worden teruggewonnen. Pasgetrouwde stellen gebruiken deze tijd om elkaar beter te leren kennen, terwijl vrienden de tijd besteden om hun vriendschappen te versterken.

Het maakt eigenlijk niet echt uit om welke reden je op vakantie gaat, waar het om gaat is dat je plezier hebt en het de moeite waard maakt. Dit is waar de vraag over de beste accommodatie om de hoek komt kijken. Wat is de meest geschikte accommodatie om op vakantie te gaan?

Waarom vakantiehuizen huren?

Naast hotels behoren vakantiehuizen tot de meest geboekte accommodaties als je er even tussen uit wilt. Vakantiehuizen zijn zeer geschikt als je een midweek of langer een accommodatie zoekt in België of Nederland. Je hoeft niet zo ver te reizen en het biedt vrije leefruimte in een huiselijke omgeving.

In de nabije omgeving zijn veel mooie accommodaties in de natuur te huren. Denk bijvoorbeeld aan een natuurrijk huisje gelegen in Durbuy of huur een gite in de Belgische Ardennen. Vakantiehuizen België zijn divers, mooi, rustig gelegen en daarom absoluut de moeite waard om een keer te boeken voor je volgende trip. We geven je 5 redenen waarom je ook een keer een vakantiehuisje in de natuur moet doorbrengen.

Veel privacy

Vakantiehuizen stellen gezinnen in staat om samen ‘quality time’ door te brengen zonder de dagelijkse verstoringen. Ver van de gebruikelijke omgeving kunnen mensen zich uitleven in leuke en boeiende activiteiten zoals hiken, mountainbiken, wandeltochten en bordspelletjes spelen. Naast de inspannende activiteiten heb je eindelijk ook eens de tijd om heerlijk op het balkon te zitten en naar de zonsopkomst of -ondergang te kijken. In het dagelijks leven schieten deze momenten in een flits aan je voorbij.

Vrijheid en flexibiliteit

De meeste hotels hebben normaal gesproken vaste tijden voor ontbijt, lunch en diner. Als je deze tijden overschrijdt, betekent dat meestal dat je geen ontbijt krijgt als jij je hebt verslapen of de etenstijd mist. Vakantiehuizen daarentegen stellen geen tijdslimieten voor maaltijden. Je kunt je eigen tijden indelen, zonder je zorgen te maken dat je het diner of ontbijt mist. Een vakantiehuisje huren is veel flexibeler, waarbij je zelf de dag indeelt.

Versterkt de familieband

Vakantiehuisjes laten je in contact komen met je familie, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Gezinnen hebben meer tijd om samen door te brengen. Of organiseer een familiereünie, waardoor je genoeg tijd hebt om weer contact te maken met je kinderen, familieleden, echtgenoot of nichtjes en neven. Er heerst een warm en huiselijk gevoel als je samen familieactiviteiten onderneemt, zoals verhalen delen en lachen om leuke grappen als je allemaal bij elkaar bent. Organiseer ook een aantal leuke activiteiten die je samen met de kinderen kan doen. Dit versterkt de familieband.

Voldoende ruimte

Vakantiehuisjes bieden voldoende ruimte voor iedereen, omdat de meeste accommodaties een meerdere slaapkamers en een grote woonkamer hebben voor een betere gezinservaring. De kinderen hebben hun eigen slaapkamer met toegang tot een aantal basisvoorzieningen. Dit maakt een vakantiehuis in de natuur huren voordeliger dan het betalen van meerdere hotelkamers. Omdat ze ruim zijn, bieden ze ook tijd voor de ouders om meer tijd samen te hebben, zelfs als de kinderen al naar bed zijn. Sommige hebben balkons met uitzicht op een onberispelijk landschap en loungegedeeltes waar je uren kan vertoeven.

Tijd voor ontspanning

Niets verlicht de geest meer dan wat rust en stilte, vooral als je gewend bent aan het rumoerige stadsleven. Het relaxte gevoel van een vakantiehuisje in de natuur werkt stress verlagend en biedt comfort. Je kunt er ontspannen, je algehele gezondheid verbeteren en gewoonweg stil genieten.

Huur om deze 5 redenen eens een vakantiehuis in de natuur en beleef dé periode van je leven. Vakantiehuizen in België zijn in verschillende groottes beschikbaar, afhankelijk van je voorkeur.

Of je nu een luxueus natuurhuisje zoekt, een landelijke gite of een huisdiervriendelijk huisje, alles is mogelijk met een vakantiehuis huren.  Foto's rr.

Vakantiehuisje

Vakantiehuisje

Vakantiehuis

Deel dit artikel