In een pand in de Zandstraat 77 Herentals is maandagnamiddag de eerste Herentalse pop-upstore geopend. De pop-upstore is mogelijk de eerste in een langere reeks. Want door het enthousiasme rond de opening van de eerste stromen de aanvragen om soortgelijke initiatieven bij het stadsbestuur van Herentals binnen.

Hilde Verelst is samen met haar nichtje Sarah Boxstaens met de pop-upstore niet aan haar proefstuk toe. Eind vorig jaar namen ze al met hun webshopbedrijf L'essentiel de Marcelle deel aan een pop-upstore in het Centraal Station in Antwerpen. Ook Nathalie Hendriks met de veganistische schoenen Chevaliers des Pieds en de firma Rax (winkelrekken en-inrichting) uit Knokke waren er in Antwerpen al bij. In Herentals kregen ze in het vroegere kapsalon gezelschap van Esther Van Hoof met haar juwelenlijn Setareh, Ruud Boeckx van Boeckie (kaartjes) en Katleen Meel met de stoffen van Daaidieka.

Leegstand aanpakken

De Herentalse pop-upstore betekent goed nieuws voor de eigenaar-verhuurder. Die ziet zijn winkelruimte al zeker tot half juli verhuurd. Het stadsbestuur ziet een leegstaand pand tijdelijk ingevuld. De eigenaar van het pand gaf de initiatiefneemsters direct de kans om de winkelruimte in te vullen. Hilde Verelst: "De enige voorwaarde was dat we de winkelruimte zelf opknapten. De leerlingen van DTL konden hier praktijkervaring opdoen en stopten de elektriciteitsleidingen die gewoon los aan de muren hingen, opnieuw netjes achter de muren. Er werd een nieuw plafond gelegd, er werd geschilderd. We hebben er op gelet dat er met recyclagemateriaal werd gewerkt."

Het resultaat mag er zijn. In de gezellige winkelruimte kan je de collectie van de vijf webshops bekijken. Terwijl de mama's en de papa's in de winkel rondkijken vinden de kinderen zeker rust in het kinderspeelhoekje.

De pop-upstore vind je in de Zandstraat 77. De shop/store is elke dag van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.30 tot 17.30u.

Schepen van lokale economie Jan Michielsen (CD&V) is blij met de komst van de pop-upstore. De schepen hoopt dat een aantal webshophandelaars zo de smaak te pakken krijgen om in Herentals een eigen zaak te openen.