Bewoners reageren ongerust nu er toch misschien 5 windmolens in Plassendonk en Hoevereveld aan beide kanten van de E313 komen. Ook het stadsbestuur moet opnieuw advies geven.

ENGIE plande 3 windturbines ten zuiden van de E313 in Plassendonk (Noorderwijk), daarbij EDF Luminus nog eens 2 ten noorden daarvan aan woonwijk De Molekens.

De buurt haalde opgelucht adem toen de Vlaamse overheid in de beroepsprocedure de vergunning voor de 2 windmolenlocaties weigerde, maar beide energiebedrijven trokken alsnog in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Die eist nu dat de weigering in beide gevallen beter gemotiveerd moet worden.

Ook het Herentalse stadsbestuur moet opnieuw advies geven. In een reactie stelt het dat het vasthoudt aan zijn oorspronkelijke ongunstige advies.

Jan Bertels : 'Dossier is maandenlang blijven liggen'

 'Door onachtzaamheid is dit dossier maandenlang blijven liggen bij het schepencollege, en is het advies pas heel laat gegeven', reageert oppositieraadslid Jan Bertels (Sp.a).

'Het schepencollege heeft té laks gereageerd'

'De datum van de bespreking in de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie is spijtig genoeg al voorbij, en hier heeft het schepencollege te laks, te onachtzaamheid op gereageerd', vervolgt Bertels.

'We kunnen dit als gemeenteraad niet aanvaarden. Laat ons deze kans grijpen, en de belangen van onze stad, van z'n inwoners op een correcte, voor de volle 100% verdedigen.

Daarom wil ik dat punt bij hoogdringendheid op de gemeenteraad van morgen dinsdag aankaarten', besluit Jan Bertels. (pp)