Vandaag nemen 50 field engineers van het installatiebedrijf Welec, een elektrobedrijf uit Westerlo dat actief is in installatietechniek, hoog- en laagspanning, data- en bewakingstechniek en automatisering, hun intrede bij Unit-T.

Unit-T is een joint venture tussen Telenet en Solutions 30. Unit-T zet met deze overname zijn groeiplannen verder. Het bedrijf wil op korte termijn groeien naar een onderneming met 1100 medewerkers.

Vandaag nemen een 50-tal field engineers van het installatiebedrijf Welec uit Westerlo hun intrede bij Unit-T. Unit-T is een aanbieder van oplossingen voor nieuwe technologieën.

Het geeft particulieren en bedrijven toegang tot geconnecteerde technologische innovaties die ons dagelijkse leven veranderen, zoals smart home en smart office oplossingen. Met deze overname zit Unit-T op koers. Het bedrijf uit Mechelen wil op korte termijn groeien naar een onderneming met 1100 werknemers.

Koen Verbergt, CEO van Unit-T: "Met deze realisatie vullen we de ambitie van Unit-T in om volop in te zetten op het domein van in-home field services. Tegelijk bieden we een goede haven voor de field engineers die Welec de afgelopen jaren heeft gerekruteerd en opgeleid voor Telenet.

Zo komen we tegemoet aan de wens van Welec om de continuïteit en jobzekerheid van deze medewerkers te garanderen. Welec is een familiebedrijf die het welzijn van zijn of haar medewerkers enorm belangrijk vindt."

Unit-T zal de komende weken en maanden field engineers blijven rekruteren, zowel medewerkers met Telenet ervaring als medewerkers die door Unit-T zullen worden opgeleid.

"We beseffen dat goede techniekers heel waardevol zijn. Er zijn heel wat doorgroeimogelijkheden binnen ons bedrijf en we bieden onze medewerkers talloze opportuniteiten aan om zichzelf te blijven ontwikkelen in hun vakgebied of een andere richting uit te gaan. Wij zoeken mensen met een goede basiskennis en de juiste attitude, ongeacht geslacht, leeftijd, diploma of afkomst. Zonder diploma doorgroeien tot leidinggevende functie is bij ons perfect mogelijk", aldus Koen Verbergt.

"De nieuwe medewerkers van Welec zullen warm onthaald worden en zullen snel deel uitmaken van onze Unit-T familie", aldus Koen Verbergt.

De 50 techniekers van Welec zullen zich bezighouden met in-home installaties voor Telenet. Afgelopen week zijn de sociale partners en het personeel van Welec ingelicht. De voorwaarden van de werknemers blijven behouden dankzij artikel CAO 32bis.