U bent hier

50 jaar erfpacht baseball- en hondensportclub in Buul

Olen
14.11.2017 - 16.55u
Door: Herman Gezelle

15 jaar na de aankoop ervan, geeft lokaal bestuur Olen een vaste bestemming aan de voetbalterreinen van het 'legendarische KFC Buul' aan de Missestraat. 2 sportclubs nemen het domein voor 50 jaar in erfpacht.

Het gemeentebestuur heeft in 2002 de terreinen en de accomodaties (tribune, kleedkamers en kantine) van KFC Buul voor €281.500. Doel was om er op termijn een sport- en recreatiecentrum van te maken voor buitensporten.

De terreinen zijn echter zonevreemd,  er moest eerst een gewestplanwijziging komen. En wanneer Buul recreatiezone wordt, komen de financiën de kop opsteken.

Begin 2013, net na de gemeenteraadsverkiezingen, ontstond het idee om de terreinen in erfpacht te geven aan de huidige gebruikers : baseballclub Titans (uit Herentals), en hondenclub 't Hondenclickske.

In de erfpachtovereenkomst staat dat ook andere clubs in samenspraak met de erfpachtnemers mogelijkheden moeten krijgen om er activiteiten te organiseren.

Finse piste

'Maar ook de individuele sporter vindt er sinds januari van dit jaar zijn gading', zegt schepen van sport Kris Gebruers (CD&V). 'We hebben een Finse piste aangelegd. Elke Olense sportieveling er zijn rondjes komen malen. Geen enkele Olenaar heeft nu nog een reden om niet aan sport te doen.

De ondergrond van houtsnippers laat ons toe om onder ideale omstandigheden een plaats aan te bieden om gezond te sporten op Buul'. 

Winterjogging in Buul Olen - haal samen 1000 kilometer

Op 28 januari is er een winterjogging op de Finse piste. Je kan kiezen tussen afstanden van 4, 8 of 12 kilometer. Het lokaal bestuur daagt je uit om met alle deelnemers samen 1000 kilometer of meer te lopen.
Je kan vooraf inschrijven via de website van Crone of aan het onthaal van Vrije Tijd. Deelnemen kost in dat geval 4 euro. Je moet niet op voorhand betalen. De dag zelf inschrijven kan ook. Dan betaal je 5 euro.

Praktisch
Zondag 28 januari om 14.00 uur, kinderen starten om 13.30 uur.
Terreinen Buul, Missestraat. Er is parking voorzien aan het shoppingpark.
Je kan kiezen tussen verschillende afstanden, namelijk 4, 8 of 12 kilometer. De kinderjogging is 1 kilometer lang.

Er is een aparte categorie voor mannen en vrouwen.
Elke deelnemer krijgt een leuke goodiebag en een waardebon van 6 euro van Decathlon.

Er is een mooie prijs voor de eerste drie van elke reeks.  (pp-lbo)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto