Jean-Pierre 'JP' Dierckx uit Herentals ligt al bijna 3 maanden in het ziekenhuis Oost-Limburg ZOL (Genk) door een bacterie in zijn been, en volgens de dokters zal hij er zeker nog 5 maanden moet blijven.

Daarom organiseerden een 50-tal vrienden van café 't Saske, onder impuls van waard Mil en Walter & Luc Verwimp van DHZ Verwimp, in samenwerking met het Genks ziekenhuis op Moederdag een speciaal optreden in het cafetaria. En dat is hoogst uitzonderlijk.

Vanmorgen was het JP-benefietteam met een volle autobus vanuit café 't Saske in Herentals naar Genk vertrokken. 

Een ontroerde Jean-Pierre Dierckx - JP voor de vrienden : 'Wat een verrassing.  't Was fantastisch. 1000x dank aan m'n maten uit Herentals. Ik bedank ook de ZOL-ziekenhuisdirectie hier in Genk voor de uitzonderlijke toelating om dit  akoestisch benefietconcert te mogen geven. 

De groep 'Bed&Breakfast' onder leiding van Wim Horemans speelde prachtige nummers. Ik ben heel emotioneel.  Spijtig genoeg moet ik van de artsen nog zeker 5 maanden in dit ziekenhuis blijven door een bacterie in m'n been.  Dit benefietgebeuren doet me ontzettend goed. Dank allemaal!'