U bent hier

500 bezoekers bij heropening van Olmense Zoo

Kempen regio
18.11.2017 - 18.35u
Door: Herman Gezelle

In Balen heeft de Olmense Zoo zaterdag opnieuw de deuren geopend voor het grote publiek. De dierentuin verloor een maand lang zijn erkenning door Dierenwelzijn, maar na een aantal aanpassingen voldoen alle dierenverblijven opnieuw aan de normen.

De eerste dag lokte alvast 500 bezoekers, meldt de nieuwe directie.

De Olmense Zoo kreeg de voorbije weken heel wat steun van omwonenden en andere sympathisanten, onder meer in de vorm van financiële giften en het doneren van voedsel voor de aanwezige dieren. Dat was zaterdag op de feestelijke heropeningsdag niet anders.

"Ons personeel zorgde voor een erehaag toen we de poorten kwamen openen en sympathisanten hadden voor gratis koffie en chocolade gezorgd voor de bezoekers", zegt zaakvoerder Wim Verheyen, die onlangs de fakkel overnam van zijn vader Charel. "De sfeer was vandaag dan ook extra gezellig en we zijn erg tevreden met de opkomst. Er waren ook heel wat bezoekers bij die ik hier nog nooit gezien had."

De komende weken wil de directie nog bijkomende aanpassingen doen op vlak van dierenwelzijn. "We zijn een adviesraad aan het samenstellen met externen, op basis van suggesties van Dierenwelzijn", zegt Verheyen.

"Met hen willen we onder meer nog de leeuwen- en tijgerverblijven bekijken, want hoewel die aan de normen voldoen is er ruimte voor verbetering. We gaan ook onze aanvraag tot lidmaatschap indienen bij de Europese dierentuinenkoepel EAZA, ik vermoed dat zij begin volgend jaar zullen langskomen met eigen inspecteurs en mogelijk nog aanbevelingen zullen doen."

Tot 3 december is de Olmense Zoo nog dagelijks geopend, nadien begint het winterseizoen en beperken de openingsuren zich tot eind maart tot weekends en schoolvakanties. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto