Lille blijft maar feesten! En terecht.  Maandagavond werden de wereldkampioenen Sannen Cant en Wout van Aert door 500 dolenthousiaste fans gevierd in het Lilse Parochiecentrum.

En ook al dachten de fans dat ze al alles hadden gehoord over het voorbije wereldkampioenschap dan kregen ze toch wel enkele nieuwtjes te horen.

Zowel Sanne Cant als Wout van Aert hadden niet verwacht dat er één dag na het kampioenschap nog zoveel volk voor een toffe ontvangst zorgde. De kampioenen zijn bovendien echte volksmensen. De fans mochten met hun kampioenen op de foto. De zesjarige Ruud Goolaerts had speciaal voor Wout van Aert een kampioenentekening gemaakt.

Banden die goed bolden

Sanne had zelfs een ganse nacht in haar kampioenentrui geslapen. Ook de stevige kwaliteit van de groene banden waarmee Van Aert zijn titel verlengde bleven vragen oproepen. Van Aert was hierover duidelijk: "Als het zo gemakkelijk was om een titel van de bandenkeuze te laten afhangen..." Voor Sanne Cant was de bandenkeuze nog eenvoudiger, ze koos de banden 'die het beste bolden'.

Belangrijkste detail bij de ontvangst voor de fans is het aantal gratis vaten die door de vedetten, de supportersclub en het gemeentebestuur beloofd worden. Maandag mochten Wout en Sanne er al zeker zes leegtappen.

Afspraak nu zaterdag op de Krawatencross op de Lilse Bergen.

foto's: Mil Cambre/Nnieuws.be