U bent hier

500 organisatoren bundelen krachten voor hoogdag van lokaal muzikaal talent

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
15.04.2019 - 15.49u
Door: Herman Gezelle

Op vrijdag 26 april slaan Poppunt en maar liefst 500 organisatoren in Vlaanderen en Brussel de handen in elkaar voor lokaal muzikaal talent.

De 4e editie van Lokale Helden wordt met 1.000 optredens op één dag opnieuw de hoogdag voor muziek van eigen kweek en een uitgelezen kans voor iedereen om artiesten uit de eigen buurt te ontdekken en mee aan te moedigen.

Onder het motto 'support your local scene' wist Poppunt dit jaar niet minder dan 500 lokale organisatoren te overtuigen om op één dag samen 1.000 optredens te organiseren voor lokaal muzikaal talent.

Tal van clubs, vzw's, jeugdhuizen, cafés, festivals, scholen, jeugd- en cultuurdiensten, bands, lokale handelaars, orkesten, bibliotheken, muziekcentra, radiozenders en andere organisatoren met een hart voor muziek geven op 26 april een podium aan meer dan 800 artiesten uit de eigen gemeente of streek.

Toppers als Mooneye, Brent Vanneste, K1D, Ruby Grace, DJ Dysfunkshunal, Black Leather Jacket en de enige echte Jo Vally keren terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon.

Voor vele jonge muzikanten, dj's en producers betekent Lokale Helden 2019 dan weer een broodnodige eerste podiumervaring, en heel wat organisatoren zullen op 26 april voor het eerst een (muziek)evenement organiseren.

Lokale Helden geeft een nieuwe generatie artiesten en organisatoren een noodzakelijke boost en de goesting om verder te ondernemen.

Samen sterk voor lokale artiesten

Lokale Helden verbindt organisatoren met elkaar. Het is dan ook een duidelijke trend waar achter de schermen door Poppunt jarenlang hard aan gewerkt wordt: de vele organisatoren van Lokale Helden – dé drijvende krachten achter het project – zijn doorheen de edities van Lokale Helden steeds meer en meer met elkaar gaan samenwerken. Het programma van Lokale Helden 2019 bevat tal van voorbeelden.

De culturele spelers Zonderwolk, Youth Zone, You On Stage en Urban Bib Permeke uit Antwerpen-Noord bijvoorbeeld zetten zich al langer in voor jong talent, maar tijdens Lokale Helden presenteren ze zich in ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis voor het eerst als één gemeenschappelijk front.

Samen zullen ze met een Open Mic aan de stad tonen dat er een hele garde aan geweldig getalenteerde jongeren klaar staat om hun muziek met de wereld te delen.

Voor het eerst werkt Poppunt zelf uitgebreid samen met Internationaal Comité (IC), de grootste multiculturele federatie in Vlaanderen en Brussel, en hun brede netwerk van verenigingen.

Tijdens Lokale Helden zetten bijvoorbeeld negen Leuvense verenigingen van IC nieuwe stappen als eventorganisator, door de handen in elkaar te slaan met ervaren organisaties als Colorafestival en Wereldfeest Leuven. Bovenop het creëren van speelkansen voor artiesten, werkt Poppunt actief samen met IC aan een positieve samenleving waarin muziek culturen en mensen verbindt.

Op 26 april vallen er muzikale ontdekkingen te doen in 175 gemeenten – van Aarschot tot Zwevegem, van Menen tot Voeren – en op de meest uiteenlopende locaties: op festivalterreinen, in grotten, kastelen, klokkentorens, fabrieken, huiskamers, winkels, jeugdhuizen, scholen, woonzorgcentra, muziekclubs, cafés, leegstaande panden, ...

Ook voor wie zelden concertzalen opzoekt, biedt Lokale Helden een ontmoeting met de eigen buurt én de gelegenheid bij uitstek om muzikaal talent van eigen kweek aan het werk te zien.

www.lokalehelden.be/evenementen toont een overzicht van alle evenementen. Ontdek de initiatieven in jouw buurt en ondersteun op 26 april mee lokaal talent. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto