Het 2-daagse festival Reggae Geel heeft vrijdag en zaterdag ondanks het wisselvallige weer volgens de organisatie zowat 50.000 bezoekers gelokt. Dat zijn er een tweeduizendtal minder dan vorig jaar.

Jamaica leverde traditioneel weer het leeuwendeel van de blikvangers, van gevestigde waarden als Capleton ("Jah Jah City") en Black Uhuru ("Sinsemilia") tot beloftevolle artiesten als Raging Fyah - dit jaar nog genomineerd voor een Grammy - en Tessanne Chin.

Reggae Geel staat na 39 edities nog steeds garant voor de meest uiteenlopende rastakapsels en rood-geel-groene klederdracht, met bezoekers uit binnen- en buitenland die naar een van de oudste reggaefestivals van Europa komen afzakken.

Er staan zowel live-optredens op het programma als dj-sets in genres als dance hall, dubstep en rocksteady. Je kan er dan ook zowel een heel festival languit op het gras doorbrengen - tenzij de regen dat verhindert - als van 's middags tot diep in de nacht de benen losgooien. Er is ook een animatiedorp voor kinderen en een reggaemarkt met kledij, platen en allerhande accessoires.

"Het regenweer heeft vooral late beslissers weerhouden om te komen, dus de avondkassa stelde zaterdag niet veel voor", zegt Kris Eelen van Reggae Geel. "Vrijdag lokten we 23.000 mensen, vandaag nog 27.000. Maar alles is zonder incidenten verlopen en de sfeer zat goed." (belga)