U bent hier

500e leerling in basisschool Sint-Calasanz

Nijlen regio
30.05.2019 - 20.11u
Door: Mark Jaspers

Maandag 3 juni wordt een mijlpaal voor Basisschool Sint-Calasanz in Nijlen.  'Finn Vercammen komt dan voor het eerst naar de Stippe Stappe kleuterschool en wordt de 500e ingeschreven Calasanz-leerling', zegt Lieve Witvrouwen, directeur.

'Zijn mama, zijn grootmoeder en tantes gingen ook naar deze school. We kunnen spreken van een trouwe Calasanztraditie in de familie van Finn, generaties lang.

Finn zal feestelijk verwelkomd worden als hij maandagochtend zijn eerste stapjes in de school zet. Een klein stapje voor hem, maar een grote stap voor de school.

Het overschrijden van de kaap van 500 leerlingen is immers een ongelooflijk record in de geschiedenis van de school. Nooit telde de school zoveel leerlingen.

Alle ontwikkelingskansen bieden op maat van elk individeel kind, van de eerste tot de 500e, zal de grootste prioriteit van directie en schoolteam blijven.

Ook de secundaire school Sint-Calasanz groeit en bloeit met hun 430 leerlingen.

De school is dankbaar voor de steun van hun schoolbestuur OZCS Zuid-Kempen Vorselaar.

Achter elke sterke school staat een sterk schoolbestuur. Uitbreiding en vernieuwing van de schoolgebouwen, pedagogische ondersteuning, kwaliteitsbewaking en ondersteuning bij preventie en veiligheid zijn voorbeelden van zeer gewaardeerde hulp.

Ook de goede samenwerking met het gemeentebestuur krijgt lovende kritiek. Fijn dat de school op hun steun kan rekenen in hun zoektocht naar een veiligere schoolomgeving en naar uitbreiding van hun infrastructuur. Een resultaat van deze vruchtbare samenwerking is de recent geopende Schoolstraat.

Welkom, Finn!

Dat je eerste stapjes in de school een start mogen zijn van een gelukkige, beloftevolle schoolcarrière.  Jij gaat alvast als 500e Calasanzer de geschiedenis van de school in.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto