Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

500e Mijn VerbouwLening bij Energiehuis Kempen IOK

IOK

Het Energiehuis Kempen van IOK kondigt met trots de uitgifte aan van de 500e Mijn VerbouwLening

Silke Van den Bogaert en Maarten Cant uit Grobbendonk ondertekenden vandaag officieel hun Mijn VerbouwLening. Ze gebruiken de lening voor nieuwe ramen en zonnepanelen. Het Energiehuis Kempen heeft met deze 500 leningen al een bedrag van ongeveer 14,5 miljoen euro voor renovaties in 25 Kempense gemeenten toegekend.

Silke Van den Bogaert: “Deze ingrepen dragen niet alleen bij aan het verlagen van onze energiefactuur, maar verhogen ook het comfort in onze woning.”

Mijn VerbouwLening geeft een steuntje in de rug

Een groot deel van de woningen is verouderd en hebben nog veel mogelijkheden om energie te besparen. Veel eigenaars kunnen financiële ondersteuning gebruiken om deze woningen en appartementen te renoveren.

Sinds september 2022 kan hiervoor een Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro worden aangevraagd via het Energiehuis aan een voordelige rentevoet. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie (o.a. isolatie, ramen, zonneboiler, warmtepomp(boiler), zonnepanelen).

Opgelet, geld lenen kost ook geld!

Energiehuis Kempen helpt inwoners met energie besparen

Naast hulp bij financiering, kan je bij het Energiehuis ook terecht voor begeleiding bij je renovatie met een renovatieadvies aan huis of voor begeleiding bij het aanvragen van je premies of leningen aan het gemeentelijk woon- en energieloket.

Voor meer informatie over de diensten en initiatieven van het Energiehuis Kempen, kan je terecht op www.duurzaamwonen.be. Selecteer je gemeente voor info op jouw maat.

Of neem contact op per mail via energiehuiskempen@iok.be of telefonisch via 014 53 53 00.

Silke Van den Bogaert en Maarten Cant uit Grobbendonk ondertekenden de 500e Mijn VerbouwLening en werden in de bloemetjes gezet. Als bedankje kregen ze ook een potje IOK kantoorhoning .

Op de foto vlnr. Elisabeth Domus, woon- en energieconsulent Energiehuis Kempen, Silke Van den Bogaert, Maarten Cant en Kris Vreys, directeur IOK / foto K. Mertens.

IOK

Deel dit artikel