Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

50x50: unieke kans om kennis te maken met de Warande

Warande

Provinciaal cultuurhuis de Warande bestaat 50 jaar en iedereen mag meevieren. Ook wie nog nooit eerder in de Warande geweest is. Het provinciebestuur nodigt vijftig 50-jarigen die nog nooit een bezoek aan de Warande hebben gebracht uit voor een exclusieve rondleiding achter de schermen van het cultuurhuis en een gratis miniconcert op vrijdagavond 28 oktober. 

Wie geboren is in 1972, die is of wordt dit jaar net zo oud als de Warande. Een extra reden om te delen in de feestvreugde, zeker wanneer je nog nooit eerder een bezoek aan het cultuurhuis hebt gebracht.

“Heel af en toe kom ik iemand tegen die zegt nog nooit in de Warande te zijn geweest,” vertelt voorzitter Kathleen Helsen. “In dit jubileumjaar willen we alles uit de kast halen ook hen naar Turnhout te halen. Om het extra feestelijk maken, gaan we op zoek naar mensen die even oud zijn als de Warande maar nog nooit bij ons op bezoek kwamen om samen op elkaars verjaardag te klinken. Onder de noemer 50x50 nodigen we vijftig 50-jarigen uit voor een uitgebreide kennismaking en een gratis mini-concert.”

Inschrijven voor deze gratis activiteit kan via de website van de Warande. De eerste vijftig personen die zich aanmelden worden samen met een partner naar keuze uitgenodigd op vrijdagavond 28 oktober. De gidsen van de Warande staan dan klaar voor een exclusieve rondleiding achter de schermen van het cultuurhuis. Daarna volgt een miniconcert in de Tuinzaal.

Zangeres Esther Van Hees steekt daarbij Nederlandstalige klassiekers in een jazzy kleedje. Ann Christy, Ramses Shaffy, Raymond van het Groenewoud en Louis Neefs klonken nog nooit zo verrassend. Twee topmuzikanten begeleiden haar: Alano Gruarin, pianist van onder meer Kommil Foo, en trompettist Sam Vloemans, die al samenwerkte met Axelle Red, Gabriel Rios, Philip Catherine en vele anderen. Het gezelschap heeft een warme band met de Warande.

Esther Van Hees

“Sam komt uit Hoogstraten en was een van onze vele artists in residence. Esther groeide op in Mol en maakt vandaag carrière in Amsterdam. Ook zij stond al verschillende keren in de Warande op het podium. Kansen geven aan talent uit eigen streek behoorde altijd al tot de kernopdrachten van dit cultuurhuis en dat zullen we blijven doen,” besluit een trotse voorzitter.

Er liggen 50 duotickets klaar voor dit exclusieve verjaardagscadeau. Snel wezen is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.

praktische info

50 x 50 
zaterdag 28 oktober om 20 uur
inschrijven via de website van de Warande

Warande

Deel dit artikel