U bent hier

53e Westelse Scholencross met 2.000 sportievelingen onder zalige najaarszon

Westerlo
28.09.2018 - 16.01u
Door: Herman Gezelle

'Een mooie dag met een deugddoend zonnetje zorgde voor de ideale omstandigheden voor de 53e Westelse Scholencross. De najaarszon verwarmde niet alleen de meer dan 2.000 lopende meisjes en jongens, maar ook hun talrijk opgekomen familieleden en supporters.

Vooral tijdens de reeksen van de leerlingen van de lagere scholen was er in de omgeving van de Beeltjens geen vrije parkeerplek meer te bespeuren. "We kennen nu ook het "strandsyndroom": verloren gelopen kindjes...

Gelukkig kwamen ze vlug bij de ouders terecht. En zelfs Bumba kwam dolgelukkig bij het verweesde eigenaartje terecht! Of was het eerder omgekeerd?" aldus organisator Michel De Vadder van SILA Westerlo.

De 53e editie van de Westelse Scholencross een succes noemen, is misschien zelfs een understatement. Michel De Vadder: "Dat succes is te danken aan verschillende partijen, maar in de eerste plaats is de cross voor zijn bestaan volledig afhankelijk van de goodwill van de helpende handen van SILA Westerlo.

Die was er ook dit jaar in overvloed. Het was evenzeer een eer als een genoegen om te zien hoe iedereen letterlijk van start tot aankomst – maar ook achter de schermen – de handen in elkaar sloegen."

Niet alleen organisatorisch, maar ook sportief kwam SILA Westerlo uitstekend uit de verf met talrijke overwinningen en ereplaatsen in de verschillende reeksen. Michel De Vadder en zijn team kijken meteen uit naar volgend jaar: "De Scholencross maakt graag een nieuwe afspraak met u op de laatste woensdag van september 2019 en dat voor de 54e editie!" (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto