Deze week zijn bij Codipack Group in Olen 585 hoogrenderende zonnepanelen gelegd op de daken. De daken van zowel de kantoren, de productieruimtes als het magazijn zijn hierbij benut.  Bedrijven schakelen steeds meer over op duurzame energie. Zo ook Codipack Group deze week.

Hiermee kan Codipack zo'n 65% van haar elektriciteit zelf opwekken. Op langere termijn betekent deze investering een aanzienlijke kostenbesparing. Op korte termijn een directe impact op het milieu, een thema dat quasi dagelijks in het nieuws aan bod komt. En ons allemaal aanbelangt.

Deze investering is niet alleen goed voor het milieu, het is ook een flinke besparing op de elektriciteitsfactuur.

Codipack Group zal de geproduceerde elektriciteit hoofdzakelijk zelf verbruiken en een klein gedeelte stroom zal terug op het net gezet worden.

Walter Imberechts, zaakvoerder van Codipack Group (foto) : 'Met de installatie van deze zonnepanelen doen we met Codipack dezelfde CO2 vermindering als 1.850 bomen samen.

Dit komt maar liefst overeen met 25 hectare bos. Zo draagt Codipack Group ook haar steentje bij voor een gezonder en beter milieu.'

Over Codipack Group

Coderen, etiketteren, mobiele oplossingen en bijbehorende software. Dit is de dagdagelijkse business van Codipack. Codipack Group heeft meer dan 6000 klanten uit alle sectoren. Codipack levert bij haar klanten machines die printen en coderen op alle oppervlakken. Van een baksteen tot een breekbaar eitje, van een doosje medicatie tot een ruw pallet.
Hardware, software, supplies en services: Codipack biedt het totaalpakket. Inclusief IT-ondersteuning.
In de Benelux is Codipack Group een toonaangevende speler. Het bedrijf heeft vestigingen in België en Nederland. Codipack Group is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot een gezonde KMO.