De strafrechter in Turnhout heeft W.V. (59) uit Geel veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijk voor de aanranding van 2 tienermeisjes. Hij is voor 5 jaar uit z'n burgerrechten ontzet.

9 jaar lang had W.V. een relatie met de moeder van de kinderen. Nadat de vriendschap verbroken was, diende de vader van de meisjes in maart 2014 een klacht in bij de politie. Tussen juni 2012 en februari 2013 zou hij de meisjes van 14 jaar en 16 jaar hebben betast. De feiten deden zich voor in Balen.

Tijdens een audiovisueel verhoor bevestigden de tieners het vermeende misbruik. Een van hen beweerde ook dat ze verkracht was geweest. Maar die verklaring was volgens een deskundige ongeloofwaardig.

De beklaagde mag geen contact hebben met de slachtoffers en hun ouders. Hij moet in behandeling voor zijn alcoholprobleem en zich laten begeleiden in een gespecialiseerd centrum voor zijn seksuele problemen. Hij mag geen activiteiten organiseren die gericht zijn op minderjarigen of er aan deelnemen. Hij moet ook werken en een vast adres nemen.(pp)